Hot

IDILIČAN PAR

MANTRA ‘NIKAD SE NE ŽALI I NE OBJAŠNJAVAJ’: Kraljevski par Kate i William slave desetgodišnjicu braka

Sve popularniji princ William i Kate Middleton, na koje se sve više gleda kao na budućnost ostarjele britanske monarhije, slave u četvrtak desetgodišnjicu braka

William (38), drugi u redu za nasljeđivanje britanske krune, vjenčao se s danas 39-godišnjom Kate u opatiji Westminster 29. travnja 2011., nakon sedmogodišnje veze koju su izgradili upoznavši se na škotskom sveučilištu St Andrews.

File photo dated 29/04/11 of Prince William and his bride Kate walking down the aisle at Westminster Abbey, London, following their marriage. The Duchess of Cambridge will have spent a decade as an HRH when she and the Duke of Cambridge mark their 10th wedding anniversary on Thursday. Issue date: Wednesday April 28, 2021.,Image: 608286036, License: Rights-managed, Restrictions: FILE PHOTO, Model Release: no, Credit line: ProfimediaFoto: Profimedia

Roditelji su troje djece: princa Georgea (7 godina), princeze Charlotte (5) i trogodišnjeg princa Louisa.

Kate, William i djecaFoto: AFP

Pošto su deset godina obavljali dužnosti kao vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea, a te im je titule udijelila kraljica kada su sklopili brak, njih dvoje danas su među najcjenjenijim članovima institucije.

KATE I WILLIAM PRVI PUT U IRSKOJ NAKON BREXITA: Kraljevski par položio vijenac na kojem je stajala znakovita poruka

Obavljaju protokolarne obveze i karitativne dužnosti i vrlo su diskretni u pogledu svoje privatnosti. Ukratko, Kate i William moderno su lice kraljevske obitelji, kakvu utjelovljuje ponajprije kraljica Elizabeta II. (95 godina), te njezin sin, prijestolonasljednik Charles (72).

Njih su se dvoje savršeno uklopili u mantru “Never complain, never explain” (nikada se ne žali i ne objašnjavaj) u suprotnosti s turbulentnim parom, mlađim Williamovim bratom Harryjem i njegovom suprugom Meghan Markle koji su kritizirali britansku obitelj i optužili je za rasizam.

“Cambridgei su dosad najnormalnija obitelj unutar kraljevske obitelji i to je dobar znak za budućnost”, kaže stručnjakinja za monarhiju Penny Junor.

Napeti odnosi

Harry (36) i Meghan (39), otvorili su dušu u intervjuu poznatoj američkoj voditeljici razotkrivši javnosti napete odnosi unutar monarhije, posebice među poznatom četvorkom, Fab four kako mediji nazivaju dva brata i njihove  supruge.

Vijest još nije potvrdio nitko iz kraljevske obitelji.Foto: MONEY SHARMA/AFP

Upozorili su da nisu imali podršku i optužili za rasizam jednog člana obitelji kojega nisu imenovali zbog čega je William branio instituciju kazavši da njegova obitelj “nije nimalo rasistička”.

Harry je ustvrdio da su William i njihov otac, princ Charles, “zarobljeni” kraljevskim konvencijama, a Meghan je optužila Kate da ju je rasplakala prije njezina vjenčanja 2018.

Takvim priznanjima Harry i Meghan nisu postali popularniji u Velikoj Britaniji gdje je javnost još čvršće stala uz jezgru, osobito nakon smrti princ Filipa.

Kate i WilliamFoto: Profimedia

Osobito aktivni ove godine, Cambridgei sada uživaju vrlo veliku popularnost, pokazuju ankete.

Williama javnost cijeni mnogo više nego njegova oca Charlesa pa tako trećina ispitanika želi da William naslijedi kraljicu, a ne Charles.

A Kate je treća najpopularnija osoba u obitelji i dvije trećine britanskih ispitanika ima o njoj pozitivno mišljenje, prema anketi instituta YouGov od utorka.

PRVO SU BILI OZBILJNI, ALI VEĆ NA DRUGOJ FOTOGRAFIJI SU SE OPUSTILI: Kraljevska obitelj kakvu još niste vidjeli

Mediji je obožavaju, a Kate je stekla hvalospjeve svojim dostojanstvenim ponašanjem i stilom na pogrebu princa Philipa 17. travnja u dvorcu Windsor.

Fotografija Kate s velom i crnom zaštitnom maskom, pogleda uprtog u objektkiv obišla je svijet, pri čemu su je uspoređivali s pokojnom princezom Dianom, Williamovom majkom.

Penny Junor ne moće sakriti oduševljenje pa kaže “Mislim da je apsolutno izuzetna”, ona je “model buduće kraljice”. “Ima takav nastup, takvu eleganciju, ni u čemu ne zaostaje za Williamom”.

Povratak na Net.hr