banner

EKOLOŠKI CILJEVI

LASTAVICE I DJEVOJKA U ŽUTOM KIŠNOM OGRTAČU: Aktivistica Greta Thunberg na švedskoj poštanskoj marki

Marka je dio serije pod nazivom ‘Valuable Nature’, a fokusirana je na okoliš i na ekološke ciljeve koje je postavio švedski parlament

Mlada švedska klimatska aktivistkinja Greta Thunberg odabrana je kao lik koji se pojavljuje na najnovijoj poštanskoj marki Švedske, a u prodaji će se naći od četvrtka. Osamnaestogodišnjakinja je na marci predstavljena kao djevojka koja stoji na litici u žutome kišnom ogrtaču, a iznad nje lete lastavice. Ilustriraciju potpisuje Henning Trollback.

GRETA THUMBERG OTVORENO PODRŽALA BIDENA: ‘Natjerajte sve da glasuju za njega!’

Marka je dio serije pod nazivom “Valuable Nature”, a fokusirana je na okoliš i na ekološke ciljeve koje je postavio švedski parlament, objavila je poštanska tvrtka PostNord. Na ostalim markama iz iste serije prikazana su i ostala staništa koja je parlament odredio važnima za zaštitu okoliša. Među njima su planine i planinska flora, šume, poljoprivredni krajolici te osobito razne vrste močvara, kao i ugrožene vrste žaba krastača.

GRETA THUNBERG VRATILA SE U ŠKOLU: Palicu je predala Angeli Merkel; ‘Na njoj je velika odgovornost’

“Dizajn ovih poštanski marki trebao bi odražavati aktualno vrijeme u kojemu se problem zaštite okoliša ističe već godinama i to ne samo putem snažnog angažmana Grete Thunberg”, rekla je Stina Olofsdotter iz tvrtke PostNord Stamps.

Povratak na Net.hr