DA NISU PJEVAČI... / Što su po struci naše estradne zvijezde: Tko je napustio dva fakulteta, tko završio za frizera, a tko je doktor znanosti?

Image
Foto: Pixsell

Većina domaćih pjevača završila je osnovnu i srednju školu, među njima ima i onih s fakultetskom diplomom, pogledajte što su završili naši estradni umjetnici

21.11.2023.
6:49
Pixsell
VOYO logo

Iako je većina domaćih pjevača završila osnovnu i srednju školu, među njima ima i onih s fakultetskom diplomom, a kako navodi Story, ove škole su završili naši estradni umjetnici.

1. Tony Cetinski

Završio je Turističko-hotelijersku srednju školu, a paralelno s njom završio je srednju glazbenu školu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Instagram

Tony Cetinski

2. Luka Nižetić

Završio je II. Jezičnu gimnaziju u rodnom Splitu, a kada su njegovi roditelji vidjeli da ga glazba jako zanima, upisali su ga kod časnih sestara koje su ga naučile svirati klavir. Najzaslužnija za njegovo glazbeno obrazovanje bila je sestra Cecilija.

Image
Foto: Goran Horvatinec

Luka Nižetić u studiju Net.hr-a

3. Jacques Houdek

Završio je osnovnu glazbenu školu u rodnom Zagrebu, na odjelu glasovira te srednju frizersku i glazbenu školu na odjelu solo pjevanja, za koje se 2001. godine odlučio dalje školovati na američkom sveučilištu Berklee College of Music. Znanje je nastavio nadograđivati na Berklee seminarima u Europi, gdje je imao priliku za mentorstvo Donne McElroy, nominirane za nagradu Grammy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Instagram/ Jacques Houdek

4. Joško Čagalj Jole

Svoje glazbeno obrazovanje započeo je s pet godina u Njemačkoj, gdje je pohađao osnovnu glazbenu školu. Nakon toga se vratio u Hrvatsku i nastavio školovanje u Zagvozdu, a u Splitu završava srednju školu gdje ostaje i živjeti.

Image
NIJE TO ŠALA /

Snimka Joleta kako pleše na TikToku sa svojom kćeri postala je pravi hit: 'Ja sam pogledala ovaj video 100 puta'

Image
NIJE TO ŠALA /

Snimka Joleta kako pleše na TikToku sa svojom kćeri postala je pravi hit: 'Ja sam pogledala ovaj video 100 puta'

"Roditelji su prepoznali moje zanimanje za glazbu pa su me s pet godina upisali u glazbenu školu u Njemačkoj, gdje sam se i rodio, da bih naučio svirati klavir i flautu. No, nisam je uspio završiti, jer smo se vratili u Hrvatsku kad mi je bilo deset godina, a u Zagvozdu, gdje smo živjeli, nije bilo glazbene škole tako da sam glazbeno obrazovanje nastavio uz časnu sestru Silvanu, odličnu orguljašicu koja me je učila svirati i pjevati prije i poslije mise ili vjeronauka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad sam otišao u srednju školu u Split, uzimao sam privatne sate iz solfeggija i klavira. Kasnije sam radio razne poslove, između ostalog sam i konobario pet i pol godina, ali glazba je uvijek bila prisutna u mom životu", rekao je Jole za Story jednom prilikom.

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

5. Marin Ivanović Stoka

Završio je Osnovnu školu 'Ivana Filipovića' u rodnom Zagrebu, a nakon završene treće gimnazije upisuje Kineziološki fakultet u Zagrebu koji prekida zbog ozlijede, nakon čega upisuje Ekonomski fakultet koji prekida zbog ovisnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Marin Ivanović Stole, zagrebački reper i autor monodrame "Stara škole kreka – iz tame u svjetlost” jedan je od onih koji je i posjetio zajednicu Cenacolo. Doris Pinčić otkrio je kako je prošao kroz sve moguće komune i terapije, ali da nije bio doista izliječen dok nije otišao u Cenacolo: "Shvatio sam da mi samo Bog može pomoći, da nema drugog načina. Iskreno sam molio Boga i otišao sam u Cenacolo. Jako mi se svidjelo ono što je majka Elvira rekla – Cenacolo ne liječi drogu nego uzroke zbog kojih se drogiramo. To mi je bilo izvrsno. Nema svatko snagu živjeti čistoću i nema svatko dar spoznati koliko je to važno. Mediji nam nameću izopačenost i nema više onih tradicionalnih vrijednosti. A čistoća je jedna od tih istinskih vrijednosti. Volio bih da sam snažniji i ustrajniji u tome, ali trudim se biti bolji”, priznao je reper.

6. Mišo Kovač

Mišo je nakon završene osnovne škole upisao Srednju industrijsku školu, gdje je izučio tapetarski zanat, a već tada je znao da se neće time baviti i da je glazba njegov životni poziv.

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

7. Boris Novković

Završio je osnovnu i srednju školu u Zagrebu, gdje je pohađao 'Centar za umjetnost i kulturu', a od svoje dvanaeste do petnaeste godine života igrao je u juniorskoj postavi nogometnog kluba Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell/ Marko Lukunic

Boris Novković

8. Damir Urban

Završio je srednju tehničku školu, a nakon nje upisuje i tečaj sviranja bas gitare na Sveučilištu. Studirao je Likovnu umjetnost.

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

9. Miroslav Škoro

Završio je osnovnu školu i gimnaziju u Osijeku, gdje je kasnije diplomirao u Višoj građevinskoj školi Sveučilišta Josipa Juraja Strossmayera te doktorirao na Ekonomskom fakultetu na smjeru marketinga. Nakon toga, dvije godine je pohađao 'Community College of Allegheny County' u Sjedinjenim Američkim Državama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

9. Vlado Kalember

Nakon završetka osnovne škole, upisao je gimnaziju, a paralelno je pohađao nižu i srednju glazbenu školu gdje se usavršavao na fagotu i klaviru.

Image
Foto: Nova TV, Branko Banjac

POGLEDAJTE VIDEO: Kakvog su obrazovanja i što su po struci hrvatski gradonačelnici

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo