DOSTA JE BILO / Dušebrižnici, ušutkani: Balaševićeva kći otkrila njegovu posljednju želju, valjda će ga sad pustiti da počiva u miru

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Jovani Balašević evidentno su dosadila naklapanja, kritike i prozivke velikog dijela javnosti. Odlučila im se konačno suprotstaviti.

23.12.2021.
10:29
Marko Prpic/PIXSELL
Play logo

Jovana Balašević, kći pokojnog Panonskog mornara, Đorđa Balaševića objavila je na Instagramu isječak iz intervjua koji je njezin otac 2017. dao za Dalmaciju danas. Na taj je način ušutkala sve one koji su zamjerali njezinoj obitelji na brisanju amaterskih Đorđevih snimki s YouTubea.

Dio tih snimki uklonjen je još za Đolina života, a vjerovalo se da na tome inzistiraju nasljednici autoskih prava kako bi spriječili komercijalno iskorištavanje njegove ostavštine. U ovom slučaju, obitelj Balašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'STRAŠNO ME TO ŽIVCIRALO' /

Beba otkrila sadržaj oproštajnog pisma Đorđe Balaševića: 'Pripremio nas je na plotun bljuvotina'

Image
'STRAŠNO ME TO ŽIVCIRALO' /

Beba otkrila sadržaj oproštajnog pisma Đorđe Balaševića: 'Pripremio nas je na plotun bljuvotina'

Na svom Instagram profilu Jovana je podijelila ispječak iz intervjua u kojem piše: "Jer, da jesam, pa makar samo na minutu, odavno bih presudio da moram pogasiti sve lažne naloge otvorene na moje ime. Ovako, čudnom podudarnošću, tek sam prije nekoliko dana stavio potpis na ugovor po kojem će uskoro postojati samo 'službeni Balašević", tako da se više ništa neće moći 'okačiti' bez dozvole moje obitelji, isto kao što se nitko neće moći okačiti na nas".

Ovom je objavom znatiželjnoj javnosti još jednom potvrdila kako je to zapravo bila Đolina odluka, no ni ona nije prošla bez reakcija njezinih brojnih pratitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Đoletov rad pratim od samog početka i odgovorno tvrdim da je jedan od najpokradenijih autora na ovim prostorima. Obitelj je samo nastavila njegovu borbu da se na pravi način sačuvaju vrijednosti te velike kulturne baštine i vjerujem da će u tome ustrajati. Ne radi se ni o kakvim zabranama, već o tome da se neke stvari dovedu u red i postave na svoje mjesto i da se bar za početak nekog od njih pita za nešto. Nama koji vas volimo sve je jasno i jednostavno. Onima koji vas ne razumiju, a nazivaju sebe fanovima, ne treba ništa ni objašnjavati. Promašili su folder", jedan je od komentara ispod njezine objave na Instagramu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, nedavno je i Đolina udovica Olivera razbjesnila obožavatelje odlukom da objavi knjigu pod svojim djevojačkim prezimenom.

"Na omotu knjige koja je povod mog oglašavanja, pojavljuje se i prezime Savić, moje djevojačko, a životno prezime moje majke, koje me je čuvalo u godinama prepričanim na stranicama koje slijede... Stavila sam ga tu iz poštovanja, umjesto posvete, a pomalo i iz praznovjerja, ne baš kao zečju šapu, prije kao krilo anđelka koji je tako savjesno bdio nad jednim kućerkom kraj Begeja... Nema dakle nikakvog skandala, čak ni misterije oko toga, niti ičega što bi moglo da konkurira 'zadrugarima' i koroni u medijima, u rijetkim preostalim novinama, i na takozvanim portalima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad te zadesi da iz nekog razlog postaneš takozvana 'javna ličnost', najčešće te poistovjete s 'javnom svojinom', pa te tako i tretiraju. Lakne kad vidim da nigdje nitko ništa nije objavio o mojoj djeci, mojoj porodici, pa samim tim ni o meni, ili u krajnjem nedostatku tema i ovoj knjizi. Istina je da se objavljivanje vijesti svelo uglavnom na prenošenje s nečijih osobnih objava na društvenim mrežama, ali i tu dolazi do silnih slučajnih i namjernih grešaka, malo iz aljkavosti, malo više iz zlobe..." napisala je Olivera na društvenim mrežama.

Play logo

Đorđe Balašević umro je u 68. godini života od upale pluća izazvane koronavirusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Tri sestre
default_cta
Play logo