TJERA SUZE NA OČI / Ivana Paradžiković dirnula mnoge svojom objavom o Vukovaru: 'Žive li sad u mojoj kući sretno neki drugi ljudi?'

Image
Foto: Petar Glebov/Pixsell

Njena objava na Instagramu dirnula je mnoge, a poznata ju je voditeljica započela citatom iz pjesme Đorđa Balaševića

18.11.2022.
18:07
Petar Glebov/Pixsell
Play logo

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnjei, oglasila se i naša poznata voditeljica Ivana Paradžiković koja se prisjetila najtežih dana kad je, prije 31 godinu s obitelji morala napustiti svoju rodnu kuću u okolici Vukovara u koju se s obitelji više nikad nisu vratili.

Njena objava na Instagramu dirnula je mnoge, a poznata ju je voditeljica započela citatom iz pjesme Đorđa Balaševića ,"Stari laloški vals".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nisam ja došao, di da se vraćam'… Suze poteku uvijek na taj Đoletov stih na današnji dan. Prije 31 godinu mi smo morali otići i nikada se više nismo vratili. Ovo je bila moja kuća. Pitam se… Žive li sad u njoj sretno ti neki tuđi ljudi?', napisala je Ivana uz fotografiju svoje stare rodne kuće.

Image
'ŽIVOT JE ČUDO, MAJKE MI' /

Ivana Paradžiković: 'Zanijemila sam. U okrutnom svijetu, nježne geste rasture srce poput krhkog stakla na milijun djelića'

Image
'ŽIVOT JE ČUDO, MAJKE MI' /

Ivana Paradžiković: 'Zanijemila sam. U okrutnom svijetu, nježne geste rasture srce poput krhkog stakla na milijun djelića'

Njena je fotografija u jako kratkom roku prikupila više od 1.000 lajkova, a u komentarima su joj se javili i brojni pratitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bile smo jako blizu… Slična sudbina', 'Što dodati… srce moje slavonsko', 'Ja sam iz Vukovara… Današnji dan je tužan, iako je prošla 31 godina, tuga je ista, možda i veća… Isto se nismo vratili u Vukovar…', bili su neki od komentara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

Prije dvije godine, na isti dan, Ivana se također prisjetila jednog sjećanja iz Vukovara.

Play logo

"Ovo je moje sjećanje na Vukovar. Ja i moja Ana. Rodica iz Vukovara, grada u kojem sam provela svake ljetne praznike,svaki slobodan dan,svaki blagdan…jer Ana i ja bile smo nerazvojne. K’o prst i nokat. Sve do te proklete 1991. Na današnji dan, prije 29 godina, moja je obitelj bježala. Anina je živjela ovdje gdje je i nastala ova fotografija. U izbjeglištvu, u hotelu Dubrovnik,na Trgu bana Jelačića. Odnosno Ana i mama. Za Tomu se nije znalo gdje je. Sve dok jednoga dana, kada su sve već nade ugašene, iz autobusa kojim su stizale razmjene zarobljenika iz logora, nije izašao neki kostur nalik na njihovog tatu i muža. 29 godina poslije, meni ne dođe da zapalim svijeću, jer kada ti se ja sjetim Vukovara, ne mislim na mrtvaca. Sjetim se toplog Dunava, zgodnog susjeda punkera, '…mirnih ljudi i stabilnih lađa, tijesnih suknji i komotnih čarda…' i nas dvije, sretne i nasmijane. Ja sam ti neke drugačije sorte, ja pamtim samo sretne dane. Vukovar", napisala je Ivana uz fotografiju iz djetinjstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivana je, inače, odrasla u selu Kukujevci kod Šida. Za vrijeme Domovinskog rata je s roditeljima otišla u progonstvo.

Život na vagi
Trag divljači
Tri sestre
Señorita 89
Laži sa mnon
default_cta
Raspoloženi za ljubav
Ljubav je na selu
Elon Musk show
Kako zadovoljiti ženu
Britain's Got Talent
default_cta
Obiteljske tajne
Play logo