Play ponuda

'GODINAMA SAM BILA SAMA...' / Bolna ispovijest Anđe Marić tjera suze na oči: 'Kao da živim u svom tijelu, ali je moju marionetu pustio lutkar'

Image
Foto: Instagram/Anđa Marić

Anđa Marić prije desetak godina doživjela je potpuni preokret u životu, dijagnosticirana joj je multipla skleroza - o kojoj danas otvoreno govori

21.12.2022.
14:36
Instagram/Anđa Marić
Play ponuda

Pjevačica Anđa Marić (46) ne skriva koliko je iznenađena što je mnogima postala inspiracija, te kaže kako su i nju su samu mnogi inspirirali pa misli kako to i je smisao života.

'Sami se rađamo i sami umiremo'

"Jako sam sretna i ako svojim radom te disanjem mogu nekog nadahnuti da se zauzme za sebe", dodala je Anđa prilikom gostovanja u HRT-ovoj emisiji. 

Naime, prije deset godina sve je izgledalo idilično, a ljudi su je zapamtili po njezinim stavovima, ljepoti, po načinu na koji hoda. I onda najednom šok. Pojavila se jedna dijagnoza s kojom se mnogi ne bi mogli nositi - multiple skleroza.

"Sada me isto pamte po tome kako hodam. Imaju raširene ruke i pitaju: Gospođo, treba li vam pomoć?", kaže Anđa te otkriva tko joj je bio inspiracija da se ne preda u tim teškim trenucima.

Image
BIKINI BABY /

Obline Lidije Bačić vidjeli smo iz svih kutova, ali ovim je nadmašila samu sebe: Teško je reći što je sad u prvom planu - ma sve!

Image
BIKINI BABY /

Obline Lidije Bačić vidjeli smo iz svih kutova, ali ovim je nadmašila samu sebe: Teško je reći što je sad u prvom planu - ma sve!

"Godinama sam bila sama tu za sebe. Kada ostaneš tako neomogućen, spriječi te tijelo u svemu. Godinama sam se osjećala kao u zatvoru. Kao da živim u svom tijelu, a kao da je moju marionetu pustio lutkar. Željela sam da se ruka digne, a ona ne ide. Isto kao i noga", dodala je Anđa.

Nakon prirodnog očaja i plakanja, kaže, primijetila je da ako nema sebe nema niti nikog drugog.

"Sami se rađamo i sami umiremo. Vjerovala sam u sebe onda kada nitko drugi nije. Moji najbliži su gledali i mislili: 'Jadna ona sada je još i pošandrcala'. Vjerovala sam da ću hodati, da je sve samo privremeno", govori pa spominje i predrasude.

"Bilo je predrasuda. Jako je teško biti javna osoba s nekom velikom dijagnozom. U kolektivnoj svijesti jest da je multipla skleroza neizlječiva. Kada bi se ja tako trudila, znali su mi govoriti da to nema smisla", zaključila je.

Nakon svega što ju je snašlo u životu, počela je sve cijeniti:

"Ona je moja najveća učiteljica. Sada život volim više nego ikada. I sebe volim više, ponosna sam na sebe. Mislim da je ovo najbolje što mi se dogodilo i ovo je samo početak", rekla je za kraj Anđa.

Play ponuda
Play ponuda