Play ponuda

A BILA JE GLEDANA / Nakon 25 godina Uršulu Tolj više nećemo gledati na HRT-u, ukinuli su joj emisiju: Nema više 'Kod nas doma'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Još nije poznato hoće li Uršula možda dobiti neki drugi angažman u novoj jesenskoj shemi HRT-a

17.8.2022.
10:47
Marko Prpic/PIXSELL
Play ponuda

Voditeljicu, koja je na Hrvatskoj radioteleviziji provela više od 25 godina, Uršulu Tolj, više nećemo gledati na malim ekranima, piše Slobodna Dalmacija.

Uršula je u studenome prošle godine maknuta s radnog mjesta urednice Dore i šefice naše delegacije za Eurosong, a sada je ostala bez emisije "Kod nas doma" koju je vodila petkom.

Image
ULALA! /

Uršula Tolj mami poglede u ljetnom izdanju: Pozirala na Krku u minijaturnom badiću i fotkala se usred špilje

Image
ULALA! /

Uršula Tolj mami poglede u ljetnom izdanju: Pozirala na Krku u minijaturnom badiću i fotkala se usred špilje

Rezultati gledanosti njene glazbene emisije bili su zadovoljavajući, a imala je i pozitivne komentare na društvenim mrežama, pa za sada nije poznato zašto je ostala bez nje.

Hrvatska glazba je vrlo slabo zastupljena na HRT-u, pa ova odluka čelnih ljudi te televizije, na čijem su čelu Robert Šveb i Marija Nemčić kao ravnateljica Programa, nikome nije jasna. Prema pisanju Slobodne, Uršuline kolege je jako iznenadila njihova odluka.

Ne zna se hoće li biti u jesenskoj shemi

Još nije poznato hoće li Uršula možda dobiti neki drugi angažman u novoj jesenskoj shemi HRT-a, a za Slobodnu je kratko potvrdila da emisija "Kod nas doma" više neće ići petkom.

"Istina je, nema više tog glazbenog izdanja petkom", istaknula je.

Podsjetimo, Uršulu je na uredničkom mjestu Dore zamijenio Tomislav Štengl, urednik HTV2 te v.d. urednika HRV, ali i urednik Dore 2020. na kojoj je pobijedio Damir Kedžo.

Navodno se Tolj šefovima na Prisavlju zamjerila jer je tijekom odabira Albinina kostima zaobišla HRT-ovu kostimografkinju Natašu Svekler i povjerenje dala dizajneru Juraju Zigmanu. No, navodno najveća kap koja je i prelila čašu bila je Uršulina odluka da 27. listopada bez pismenog blagoslova direktora raspiše natječaj za Doru, kako bi žiri odradio posao do kraja godine i sve bilo spremno za veljaču.

Play ponuda
Play ponuda