Vozač Željko Marković ugostio je protukandidate trećeg dana riječkog tjedna 'Večere za 5 na selu'. Slavonac je za svoju večeru dobio visokih 38 bodova, prešao je u ovotjedno vodstvo te je ekipu oduševio atmosferom i ukusnom hranom - posebice glavnim jelom i desertom.
Pripravu večere Željko je započeo upravo desertom koje je nazvao Jogobeza. Naziv je nasmijao protukandidate, a Mirjana je prognozirala da se radi o slatkom od bijele čokolade i jagoda. Glavno jelo iduće je čega se Željko prihvatio, a nazvao ga je Ku-Pu-Pa. "Možda bi ovo bila Pula, ovo Pazin..", razmišljao je Robert o nazivu glavnog jela. Konkretnija je bila Marija - 'kupus, puretina...'. I zaista, za glavno jelo je Željko napravio pečenu puretinu, kiselo zelje i palentu. "Malo riskantno", komentirao je Robert o puretini. Vjesnik proljeća posljednji je došao na red, a Željko ga je odlučio poslužiti za predjelo. "Vjesnik proljeća? A šparoge", jasna je bila Mirjana. I zaista, šparoge su bile Željkovo predjelo.
Nakon što je spravio večeru, Željko se okrenuo pripremi aperitiva i dekoraciji stola, a za to vrijeme gosti su nagađali što će ih točno čekati na večeri kod njega. Uskoro su i saznali, no prije večere, dočekao je Željko goste na terasi. "Baš je bio ljubazan i gostoljubiv", pohvalila je Mirjana domaćina na aperitivu. Željko je ekipi ponudio domaću ličku šljivovicu i pelinkovac, a baš svi pili su domaću ličku rakiju. "Osjetiš je, dobra je bila, prava domaća", pohvalio je Robert rakiju.
Vjesnik proljeća uskoro je ekipi stigao na stol, izgled predjela svi su pohvalili. "Okus predjela bio mi je jako dobar, u kombinaciji s fritajom nisam ovako nikad jeo, s jajima u drugoj kombinaciji", poručio je Robert. "Fenomenalan je taj sir i te šparoge s jajima", dodala je Marija, dok je Mirjana zamjerila Željku što šparoge nisu bile dovoljno očišćene. "Repići su trebali biti očišćeniji, krajevi su bili pretvrdi", rekla je umirovljenica iz Kastva.
Uslijedilo je glavno jelo! Ku-Pu-Pa stigla je u obliku pečene puretine, palente i kupusa. "Prekrasno serviran", pohvalila je Marija, a složili su se i Mirjana te Robert. "Puretina je bila jako dobra, bila je mekana", komentirao je i Štefan pozitivno glavno jelo. "Začini pogođeni, balansirani", dodao je Robert. "Sočno, nije bilo suho", zaključila je o glavnom jelu Marija.
Desert od jagoda poslužio je Željko za kraj večere na kojoj je dobio niz pohvala. "Mislio sam da je nevjerojatno da ga je on napravio, mislio sam da ga je kupio u nekom dućanu", otkrio je Štefan. "Zaista me iznenadio, tako izgledom lijepi kolač", pridružila se pohvalama i Mirjana. "Jako dobra kombinacija", zaključio je Robert.
Nakon večere, slavonskim poklonom Željko je dodatno oduševio ekipu - kobasicom od crne svinje. "Poklon je fantastičan, jako dobar", pohvalila je Mirjana poklon. Kobasica je oduševila ekipu, a onda je uslijedila i igra znanja kao iznenađenje za kraj večeri. Mirjana je pobijedila u natjecanju pa je dobila još jednu kobasicu.
"Bila je dosad najbolja atmosfera", pohvalio je Željka Robert, a složili su se i ostali. Na ocjenjivanju je većina to i pokazala. Marija, Štefan i Robert ocijenili su Željka čistom desetkom, tek Mirjana dala je osmicu - rekavši da je opći dojam večere bio za tu ocjenu. Ipak, njezina osmica nije omela Željka koji je dobio 38 bodova te time prešao u ovotjedno vodstvo!
'Večeru za 5 na selu' gledajte svakim radnim danom od 20.15 sati na RTL-u. Emisiju možete gledati i na PLAYU.