Play ponuda

Robert Dauni Džunior je najplaćeniji glumac na svetu

shimmer fallback

Zvezda filma „Ajron Men“ se nalazi ispred Čeninga Tejtuma i Hjua Džekmena

17.7.2013.
15:48
Play ponuda

Sa zaradom od 75 miliona dolara, zvezda filma "Ajron Men", Robert Dauni Jr. (48) se našao na čelu ovogodišnje liste najplaćenijih holivudskih glumaca, ispred Čeninga Tejtuma i Hjua Džekmena, objavio je "Forbs", a prenosi "Tanjug".

Dauni je zahvaljujući ulogama u filmskim hitovima "Ajron Men 3" i "Osvetnici" - od kojih je svaki na blagajnama inkasirao više od milijardu dolara, završio na prvom mestu Forbsove godišnje liste najplaćenijih holivudskih glumaca.

- Svaki studio želi da ga angažuje, a za to mora puno i da plati -, ističe "Forbs", koji je listu sastavio na osnovu procene zarada glumaca od juna prošle do juna ove godine.

Na drugoj poziciji je Čening Tejtum (33) sa zaradom od 60 miliona dolara, a treći je australijski glumac Hju Džekmen (44) sa zarađenih 55 miliona dolara.

U prvih pet su još Mark Valberg (52 miliona) i Dvejn "Rok" Džonson (46 miliona). Za njima slede Denzel Vašington i Tom Kruz, koji je, za razliku od prošle godine kada je bio prvi, ove godine zauzeo tek osmo mesto.

Forbsova lista najplaćenijih glumaca

1. Robert Dauni Džunior ($75m) 2. Čening Tejtum ($60m) 3. Hju Džekman ($55m) 4. Mark Valberg ($52m) 5. Dvejn Džonson ($46m) 6. Leonardo Dikaprio ($39m) 7. Adam Sendler ($37m) 8. Tom Kruz ($35m) 9. Denzel Vašington ($33m) 10. Liam Nison ($32m)

Play ponuda
Play ponuda