NAJPOPULARNIJI KVIZ VRAĆA SE NA MALE EKRANE: / Hostesa u 'Kolu sreće' ponovno jedna od najljepših Hrvatica

Image
Foto: RTL

Tijekom svog emitiranja na RTL-u 2015. godine 'Kolo sreće' bio je jedan od najgledanijih TV sadržaja

4.5.2020.
14:21
RTL
VOYO logo

Svi obožavatelji kvizova doći na svoje jer će u terminu od ponedjeljka do četvrtka u 20 sati na RTL-u gledati dosad neemitirane epizode najpopularnijeg kviza na svijetu - "Kola sreće". Riječ je o formatu koji gledateljima nudi obiteljsku zabavu u ovim izazovnim vremenima, a voditelj kviza je glumac Boris Mirković dok je njegova desna ruka jedna od najljepših Hrvatica, Iva Jerković.

Obožavatelje i vjerne poklonike, koji nisu propuštali nijednu emisiju, "Kolo sreće" steklo je prije dvadesetak godina, kada se ovaj kviz prvi put počeo prikazivati u domaćem eteru. U odnosu na tadašnje izdanje showa, princip osvajanja nagrada ostao je isti, ali je s napretkom tehnologije došlo do malih izmjena u načinu kako sam show izgleda. Tako više nema okretanja slova, nego se ona prikazuju dodirom ruke na pojedino polje, a ni nagrade se ne biraju iz izloga, nego je nagrada u novcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

RTL

Dakle, natjecatelji će se rješavanjem zagonetki boriti za nagrade. Kada dođe na red, natjecatelj ima tri opcije - kupiti samoglasnik, zavrtjeti kolo ili ponuditi rješenje zagonetke. Na putu do nagrada usmjerava ih voditelj i, naravno, neizostavna hostesa.

Digitalizirana verzija kviza

Jedan od prvih hrvatskih licenciranih kvizova razvio se iz američkog "Wheel of Fortune" autora Merva Griffina. U SAD-u se "Kolo sreće" prikazuje od 1975. godine, a dosad je prikazano više od 7000 epizoda, čime je "Kolo sreće" postala najdugovječnija emisija zabavnog karaktera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatskoj je publici kviz predstavljen 1993. godine kada ga je vodio Oliver Mlakar u društvu hostese Tanje Tušek. Tijekom 2015. godine "Kolo sreće" se počelo prikazivati i na RTL-u, a Boris Mirković i Iva Jerković pokazali su se dostojnim zamjenama, a njih ćemo gledati i 2020. godine u drugoj sezoni.

Image

RTL

Ipak, neke stvari su se od 1975. ili naše 1993. godine u "Kolu sreće" promijenile. Tako Iva Jerković nema zadatak okretati slova, nego ih samo nonšalantno dotaknuti u prolazu jer je riječ o digitaliziranoj verziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom svog emitiranja na RTL-u 2015. godine bio je jedan od najgledanijih TV sadržaja, a u prosjeku ga je gledalo 400 tisuća gledatelja svaku večer stoga ne propustite pogledati i nove epizode dobrog starog "Kola sreće" od ponedjeljka do četvrtka od 20 sati!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo