Play ponuda

DRAMA U 'MILIJUNAŠU' / Kći Damira Polančeca pala na pitanju za 34.000 eura, zeznula ju je publika: Biste li vi 'uboli' točan odgovor?

Image

Jučerašnju emisiju kviza 'Tko želi biti Milijunaš?' otvorila je Ivana Polančec iz Koprivnice, koja je u prošlotjednoj emisiji osvojila 18.000 eura

27.1.2023.
10:23
Play ponuda

Na pitanju za 34.000 eura, zatražila je pomoć publike upitavši je li Split, Osijek, Pula ili Varaždin prema popisu iz 1910. godine s 57.755 stanovnika bio drugi najveći grad na području današnje Hrvatske. Publika je 56 posto glasova, dala Varaždinu, 23 posto glasovalo je za Split, dva posto manje za Osijek, dok Puli nije dodijeljen ni jedan posto glasova.

Publika ju je zeznula

Polančec je poslušala publiku pa je kao konačan odgovor odabrala Varaždin, ali točan odgovor bio je Pula te je Ivana kviz napustila s iznosom od 5000 eura.

shimmer fallback
shimmer fallback

Emir Asani sa Cresa je bio sljedeći natjecatelj koji je prvog džokera, "pola-pola", iskoristio na sedmom pitanju. 

"Tko je 2000. osvojio Zlatnu malinu za najgorega glumca stoljeća?", bilo je pitanje, a ponuđeni odgovori bili su Sylvester Stallone, Kevin Costner, Vin Diesel i Ben Affleck. Nakon upotrebe džokera iz sužena izbora ponuđenih odgovora ostali su Sylvester Stallone i Ben Affleck, a Emir je kao odgovor ponudio Stallonea, što je bilo točno.

shimmer fallback
shimmer fallback

Sljedećega džokera "zovi", natjecatelj je upotrijebio na devetom pitanju. Nije znao koja je rock grupa sedam puta svirala u Hrvatskoj. U ponudi odgovora bili su slavni bendovi Black Sabbath, Iron Maiden, Kiss te Metallica. Džoker mu je rekao kako misli da je možda riječ o Ironu Maidenu, ali je priznao da ne zna odgovor. Emir je odabrao upravo taj bend osvojivši 2500 eura. 

shimmer fallback
shimmer fallback

Pomoć publike

Emir je na 11. pitanju zatražio pomoć publike. "Službena rezidencija predsjednika koje je države poznata i po nazivu Pizarrova kuća?" glasilo je pitanje. Publika je 57 posto glasova dala Peruu, 11 posto glasovalo je za Boliviju, tri posto za Ekvador, dok je 29 posto glasova publika dala Paragvaju.

Image
AKO DORA OVO PREŽIVI... /

Let 3 pokazao nadrealnu koreografiju za svoj nastup i otkrio je li pjesma posvećena Putinu: 'Bojim se da nam netko smješta'

Poslušao je džokera rekavši da je Peru država u kojoj je službena predsjednička rezidencija poznata i kao Pizarrova kuća i osvojio 10.000 eura. Tarik je rekao da je riječ o rezidenciji koja se nalazi na mjestu na kojem je bila ona konkvistadora Francisca Pizarra. Pizarro je vladao tim područjem nakon što je osvojio carstvo Inka i bio je osnivač Lime.  

shimmer fallback
shimmer fallback

Odustao na pitanju za 34.000 eura

Posljednje pitanje na koje je natjecatelj odgovorio je bilo: "Kako se zove najljepša prašuma Dinarida, očuvana u NP-u Plitvička jezera?". Ponuđeni odgovori bili su: Muški bunar, Čorkova uvala, Prašnik i Devčića tavani. Kao odgovor je izabrao Čorkovu uvalu i osvojio 18.000 eura.

Na idućem pitanju je odustao. Nije znao jesu li Jean de Dinteville i Georges de Selve na slavnoj slici Hansa Holbeina ml. iz 1533. carinici, poreznici, generali ili veleposlanici. Riječ je o veleposlanicima.

shimmer fallback
shimmer fallback
Play ponuda
Play ponuda