Nije kako se čini

ZVIJEZDA DRUŠTVENIH MREŽA OTKRILA ISTINU: Sve je ovo laž!

Essena O’Neill je zvijezda društvenih mreža s više od pola milijuna pratitelja na Instagramu, a sada je odlučila prekinuti svoj virtualni život i prikazati se onakvom kakva jest.

Essena je na Instagramu imala skoro 600 000 pratitelja, više od 250 000 pretplatnika na YouTube kanalu, a sliku prelijepe, sretne i bezbrižne plavuše gradila je godinama. Kaže da je takvu iluziju gradila samo zbog slave na društvenim mrežama.

https://instagram.com/p/bI1AUFtDU6/

“Nisam ni shvatila da sam veći dio tinejdžerskog doba bila ovisna o društvenim mrežama, željna da svi ti virtualni ljudi odobre ono što radim, da pohvale moj izgled, socijalni status. Društvene mreže, naročito onako kako sam ih ja koristila, ne predstavljaju pravi život,” kaže ova djevojka i dodaje: “To je sistem koji počiva na lajkovima, potvrda dolazi od broja pregleda, a uspjeh od broja pratitelja”.

Mladost na društvenim mrežama

U periodu od svoje 16. do 18. godine, Essena je provodila više od 50 sati tjedno odgovarajući na pitanja na mreži Tumblr, svakodnevno postavljajući fotke na Instagram i montirajući video snimke za YouTube.

https://instagram.com/p/oskLcLNDZo/

“Društvene mreže su mi omogućile da zaradim zavaravajući ljude”, dodala je.

Ova djevojka odlučila je sve to prekinuti i kaže da se sada trudi objavljivati samo fotografije koje prikazuju nju i njezin život kakvi zaista jesu.

https://instagram.com/p/oc4moYtDUF/

Isto tako, Essena je otvoreno počela da govoriti o tome koliko je plaćaju za promociju raznih proizvoda, koliko šminke zaista nosi na fotkama na kojima izgleda prirodno, ali i koliko neuspjelih pokušaja je imala dok fotka nije ispala “savršeno”.

Plaćali joj da objavi fotku

“Nisam platila haljinu, fotkala sam se nebrojeno puta pokušavajući izgledati seksi na Instagramu, a maturalna večer je učinila da se osjećam jako usamljeno”, piše u opisu jedne fotke.

“Ovdje sam imala bubuljice, imam mnogo šminke na licu. Nasmijana sam jer sam mislila da će to dobro izgledati”, opis je još jedne od fotografija.

https://instagram.com/p/mmt6C-tDaY/

Essena je otkrila da su neke fotografije postavljene na Instagram samo zato što joj je bilo plaćeno da to napravi. “Plaćeno mi je 400 dolara da objavim fotku ove haljine”, rekla je i dodala da joj je plaćeno 2000 dolara za samo jednu fotku na kojoj promovira čaj.

Želi pomoći drugima

Ova djevojka kaže da joj se smučilo to što je sav sadržaj koji je postavljala na društvene mreže imao jednu svrhu – da bude prihvaćena i zato je odlučila da sve otkrije kako druge mlade djevojke ne bi upale u istu zamku.

https://instagram.com/p/lJ-vvXNDTm/

“Ako uhvatite sebe da želite život djevojaka s Instagrama… Budite svjesni činjenice da vidite samo ono što one žele da vidite”, kaže Essena.

Također, pokrenula je i projekt Promijenimo igru putem kojeg ohrabruje ljude da ne podliježu utjecaju društvenih mreža na ovaj način. Cilj joj je, kaže, da prestanemo ljude cijeniti prema fizičkom izgledu i utjecaju na društvenim mrežama.

https://instagram.com/p/kjZg_KtDez/

 

buzzfeed.com/Hot.hr

Povratak na Net.hr