OKUS VAGINE Naučite kako učiniti stvari tamo dolje ukusnijma

Vrijeme je da vaginu shvatimo ozbiljno i da se napokon suočimo s istinom. Da, vagina ima miris i okus koji variraju ne samo od žene do žene već se mijenjaju ovisno o načinu života koji vodimo.

Okus vagine će varirati ovisno o brojnim stvarima, uključujući prirodne tjelesne izlučevine, tekućine koje se izlučuju kod seksualnog uzbuđenja, znoja i prehrane. Okusi i mirisi vagine, točnije rodnice izravno su vezani za pH ravnotežu. Mliječna kiselina odgovorna je pak za održavanje pravile pH vrijednosti (između 3,5 i 4,5), potrebne da bi rodnica održavala samu sebe čistom i zdravom. Najbolja stvar koju možete učiniti za svoje spolne organe jest da ne utječete na njezin pH.

‘Zdrave vagine imaju prirodno kiseli pH, kao i niz zdravih bakterija koje se bore s infekcijama i zadužene su da cijeli ‘dizajn’ funkcionira i izgleda kako je i zamišljeno’, objašnjava Dr. Mary Rosser.

Kakav je zapravo okus vagine?

Okus vagine dolazi uglavnom iz njezinih, te je na taj način jača unutar same vagine nego u vanjskim dijelovima. Okus nije baš kiselo, ali pomalo opor, možda zato što je vagina, nakon svega, kisela. Ponekad vagina može imati gotovo metalni okus i / ili miris, zbog svoje visoke razine kiselosti. Opet, to je sve na temelju pH razina. Ženski vaginalni miris i okus variraju, navodi MyVag.com.

Pušačka vagina

Pušenje daje ženskoj vulvi zadah pepeljare. Ne, nije izmišljotina. Pušenjem se u krvotok unose kemikalije koje se na kraju slijevaju i do vagine.

Vagina idi doma, pijana si!

Da, alkohol utječe na okus vaše vagine i to ne na dobar način, tako tvrde u You Beauty. Ok, alkohol otvara vrata u svijet opuštenosti i razvratnosti, ali i mijenja pH. Sa stajališta Women’s Health-a, začini, luk, češnjak, crveno meso, mliječni proizvodi, šparoge i brokula također nepovoljno utječu na okus vagine.

Kako poboljšati miris i okus vagine?

Konzumirajte ananas, kivi, borovnice, mango, zeleni čaj, krastavac i peršin.

Održavajte higijenu i to na dnevnoj bazi. Izbjegavajte mirisne sapune, čuvajte uravnotežen pH i konzumirajte probiotike. Oni su najbolje što se vašoj vagini može dogoditi (osim seksa naravno). Nosite čisto, po mogućnosti ne sintetičko donje rublje i uvijek imajte na umu da je vaša vagina prekrasna.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr