Kako se vagina mijenja od predigre do orgazma

shimmer fallback

Poznato je da penis mijenja oblik i raste kad je muškarac uzbuđen, no jeste li znali da i vagina doživljava promjene?

25.11.2012.
9:00

Muški spolni organ je u erekciji kad je muškarac uzbuđen, penis se poveća i nabubri od naviranja krvi kako bi penetracija bila moguća. Osim toga, tu je i izlučivanje sluzi prije ejakulacije, ali to već svi znaju.

No, jeste li znali da je slično i s vaginom? Većina ljudi to ne zna jer nije tako očito kao kad je penis u pitanju.

Jeste li znali?

● Čim dođe do strastvenih igrica, vagina gotovo odmah počinje izlučivati sluz. Ovisno o osobi i situaciji, tijelo počinje lučiti prirodni lubrikant između 10 i 30 sekundi nakon početka 'igrice'. To se događa i nakon što se žena uzbudi, kako bi to neki rekli – postane 'mokra'. Količina ovisi o nekoliko faktora: samoj osobi, uzbuđenju, ciklusu, uzimanju lijekova...

● Kad je žena uzbuđena, vagina se produlji i naraste. Vaginalni otvor nabubri kako bi bolje potaknuo muškarčevu ejakulaciju. Zamislite kako penis izgleda 'spušten' i koliko se poveća kad je u erekciji. Toliki je (ilustrativno) i rast vagine kad je žena uzbuđena.

● Unutarnji, 'gornji' dio vagine se gotovo udvostruči nakon što se žena uzbudi, ali taj dio nema one živce koji izazivaju osjećaj ugode, osim na samom vrhu. Dio na kojem je vagina najosjetljivija (ne uključujući G-točku) je onaj donji, na samom ulasku u vaginu, jer ima najviše živaca koji ženi pružaju osjećaj ugode.

● Kegelovi mišići, mišići zdjelice, mogu se učvrstiti vježbama kako bi vaginalni otvor bio stisnutiji. Time se ujedno može spriječiti inkontinencija. Kegelovi mišići su mišići u donjem dijelu zdjelice, omogućavaju zaustavljanje mokrenja, a prilikom orgazma se automatski stežu (kontrakcije mišića). Možete ih stiskati svojevoljno kako biste dodatno uzbudili partnera prilikom penetracije, za vrijeme seksa, a možete ih vježbati u bilo koje doba dana, dok sjedite u uredu ili čekate tramvaj.

● Kad je žena uzbuđena, buja i erektilno tkivo oko uretre kako bi mokrenje tijekom spolnog odnosa bilo spriječeno, a time se sprečava i ulazak bakterija. Ovo tkivo je vrlo osjetljivo i povezano je s klitorisom. Erektilno tkivo tijekom uzbuđenja postaje osjetljivije i čvršće, što pojačava užitak tijekom vaginalnog i analnog seksa.

● Tijekom uzbuđenja klitoris i obližnja područja nabubre gotovo dvostruko zbog dotoka krvi. Iako veći klitoris ne znači i više uzbuđenja, lakše ga je stimulirati.

● Skeneove žlijezde, koje se nalaze oko uretre, zadužene su za proizvodnju ženskog ejakulata. Da, i žena može ejakulirati, a to se zove 'squirtanje'. No, rijetkima to i uspijeva. Kod nekih su žena Skeneove žlijezde male, pa imaju i malu proizvodnju, a neke žene ih ni nemaju.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali