Hot

ODABRALA NASA

LEGENDA IDE U SVEMIR! Nezaboravni hit Miše Kovača puštat će se na Marsu

‘Poljubi zemlju po kojoj hodaš, ne diraj sunce, sunce s neba…’. Stihovi su to koje će Rover emitirati na Marsu, javlja 24sata, čiji su novinari prije tri godine poslali prijedlog na zahtjev čitatelja. NASA je oduševljena izborom.

Američka svemirska agencija NASA je 2004. na Crveni planet poslala dva bespilotna robotska vozila, Spirit i Opportunity. Za dobro jutro ekipa iz kontrolnog centra u Pasadeni puštala im je pjesme.

Tako se na Marsu već mogao čuti Beatlesov hit ‘Good Morning, Good Morning’, a kad je Spiritu pukao kabel, pušten je ‘Unchained’ Van Halena. Hit ‘Pictures Of You’ zasvirao je Opportunityju kad je poslao fotografije na Zemlju.

Na Crvenom planetu samo legendarni hitovi dolaze u obzir

Na Marsu su se vrtile jesme kultnih bendova, poput Rolling Stonesa, Queena, Ramonesa, Beach Boysa, Stinga i drugih legendi svjetske glazbe

Kada je 2013. godine rover Curiosity slavio prvu godišnjicu misije na Marsu, 24 sata je NASA-i poslala glazbeni prijedlog čitatelja, koji su poželjeli da se na Marsu emitira pjesma ‘Poljubi zemlju’. Prevedena pjesma je poslana NASA-i.

Nakon tri godine stigao je odgovor.

‘Stihovi su iznimno dirljivi i pjesma sigurno predivno zvuči na hrvatskom. Hvala što ste je poslali, ušla nam je u selekciju pjesama koje će biti emitirane’, odgovorili su iz NASA-e. Mate Mišo Kovač tako će postati prvi hrvatski pjevač čija će se pjesma oriti svemirom.

Mišo Kovač: Ovo je najvažniji uspjeh hrvatske glazbe za sva vremena

‘Opportunity je sad jedini aktivan na Marsu. Ipak, kao najbitniji događaj vezan uz puštanje pjesama na Crvenom planetu uzima se odašiljanje pjesme ‘Reach For The Stars” 2012. godine. Pjesma je prvo puštena roveru Curiosity, a potom je s Marsa ponovno odaslana do Zemlje’, kazali su iz NASA-e.

Šibenska legenda nije kriva oduševljenje kad je čuo vijest.

‘Kad zavrte moju pjesmu na Marsu, bit će to moj najveći glazbeni uspjeh, a onda je to i najvažniji uspjeh hrvatske glazbe za sva vremena’, rekao je Mišo.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr