UPOZNAJTE IH / Tko su novi kandidati 'Hell's Kitchena'? Četvero ih ušlo u show

Image
Foto: RTL

U novoj epizodi 'Hell's Kitchena' ušla su četiri nova kandidata, a sada ih možete bolje upoznati.

6.3.2024.
23:05
RTL
VOYO logo

U show Hell's Kitchen, kojeg možete pratiti na RTL-u te platformi Voyo, 24 sata prije prikazivanja na televiziji, ušla su četiri nova kandidata, a evo i tko su oni.

Image
BIT ĆE SVEGA /

U 'Hell's Kitchen' stižu novi kandidati: 'E, sad će biti borbe teške...'

Image
BIT ĆE SVEGA /

U 'Hell's Kitchen' stižu novi kandidati: 'E, sad će biti borbe teške...'

NIKOLA MRVAC

Nikola ima 27 godina, stiže iz Gornje Lomnice i po struci je kuhar. U svom poslu najviše voli kreativnost, istinski rad s ljubavlju te beskrajni prostor za učenje i napredak. Za sebe kaže da je dobre naravi, pouzdan, spreman pomoći i pun razumijevanja. Smatra se jako kompetitivnom osobom koja uvijek želi nešto više i uvijek traži nove izazove. Stresne i dinamične situacije u kuhinji dobro su mu znane te Nikola dodaje kako su ga upravo one izgradile kroz godine da danas bude osoba kakva jest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzora nema, već ističe kako radi na sebi da bi možda jednog dana upravo on nekome bude inspiracija. Najdraža jela su mu ona pripremljena s puno ljubavi, a ističe sva variva od povrća, bijelu ribu, različite vrste tjestenine i domaću kotlovinu. Nikola smatra da su njegove najveće prednosti u kuhinji dobro znanje, snalažljivost, brzina i osjećaj za okus, a iz takta ga mogu izbaciti namjerno i neodgovorno ponašanje prema namirnici te lijenost i nemar kolega. Za pet godina volio bi voditi mali restoran s lokalnom hranom ili biti učitelj u školi kuharstva.

Image
Foto: RTL

MILENA KRIZMANIĆ

Milena dolazi iz Metkovića, a zadnjih šest godina živi u Puli, ima 32 godine, a trenutno radi kao samostalni kuhar. U svom poslu najviše voli kreiranje novih jela, poštivanje namirnica, uzbuđenje pod pritiskom i sinergiju ekipnog rada te disciplinu. Sebe opisuje kao perfekcionisticu, entuzijastičnu, energičnu i vrckavu osobu. Voli adrenalin i pritisak koji donosi profesionalna kuhinja te smatra da će se i u showu dobro snaći u takvim situacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kulinarski uzor joj je Anthony Bourdain jer smatra da je uspješno spojio ljubav prema kuhanju s putovanjima. Omiljena vrsta hrane joj je riba na sve načine, a od najdražih vrsta jela ističe neretvanski brudet, gregadu i pašticadu. Voli pripremati tradicionalna jela na moderan način. Smatra da su njezine najveće prednosti u kuhinji brzina, snalažljivost i tolerancija, a ističe i kako je tijekom kuhanja baš ništa ne može izbaciti iz takta. U show se prijavila zbog rada na sebi, stjecanja novih vještina, ali i novčane nagrade. Za pet godina Milena želi imati svoj mali jazz fine dining restoran s tradicionalnom hranom.

Image
Foto: RTL

VIKTOR VERCOUSTRE

Viktor ima 36 godina, živi u Zagrebu i po zanimanju je kuhar, a od kulinarskog obrazovanja posebno ističe diplomu ugostiteljske škole Le Touquet u Francuskoj. Radio je kao šegrt u jednom Michelinovom restoranu u Parizu, a zatim u Londonu, Brazilu i Španjolskoj. Ovaj Francuz u Lijepu Našu došao je raditi prije osam godina, a u svom poslu naviše voli kreativnost, zadovoljne goste te dobar tim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sebe kaže da je senzibilan, nesebičan i optimističan. Smatra se jako kompetitivnom osobom te voli pobjeđivati, a ističe kako stresne situacije mogu biti okidač da osoba pokaže još više od sebe. Uzori su mu francuski chefovi Philippe Serre i Dominique Bouchet koji su ga podučavali tehnikama francuske kuhinje. Ističe da bi upravo brojna putovanja i školovanje u Francuskoj mogli biti njegova najveća prednost u kuhinji.

Iz takta ga najviše može izbaciti kad jela koja se poslužuju gostu nisu ''na nivou'' te loša atmosfera među kuharima. Odlike dobrog chefa po njemu su dobra organizacija, prenošenje znanja i poštenje prema gostima. U budućnosti bi volio imati mali restoran u kojem bi se svaki dan mijenjao jelovnik, ovisno o sezoni i dostupnosti namirnica na tržnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

ANEL TOMAŠIĆ

Anel stiže iz mjesta Podturen, ima 27 godina, a već se može pohvaliti i titulom chefa kuhinje. U svom poslu najviše voli adrenalin, rad s ljudima i kolegijalnost, a za sebe kaže da je društven, marljiv i komunikativan. Smatra se kompetitivnom osobom, a dobra organizacija u kuhinji, kaže, itekako umanjuje stres. Kritiku dobro podnosi jer je to prilika da još više napreduje. Kulinarski uzori su mu Gordon Ramsay i Marco Pierre White zbog kojeg je, prisjeća se, i krenuo kuhati.

Najviše mu leži priprema talijanskih specijaliteta, rižota, tjestenina, lazanja, no ističe da voli pripremati i steakove. Smatra da su njegove najveće prednosti u kuhinji organizacija, smirenost i spremnost na timski rad, no ponekad zna biti nemaran, a kod kolega u kuhinji ne tolerira lijenost. Po njegovu mišljenju odlike dobrog chefa su red, rad i disciplina, a u showu bi volio pokazati sve što može i zna te vidjeti koliko vrijedi. U bližoj budućnosti volio bi živjeti u Londonu te kuhati u fine dining restoranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Show 'Hell's Kitchen' možete pratiti na RTL-u te na platformi Voyo, 24 sata prije prikazivanja na televiziji.

Pogledajte video: Njegov kuharski autoritet je apsolutan, znanje impresivno. Kulinarski savjet chefa Toma Gretića: 'Hladna voda na paštu? Ni slučajno'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo