'ZAR NE SHVAĆATE O ČEMU GOVORI?' / Nakon 50 godina krenule žestoke prozivke: Rolling Stones 'baca u smeće' jednu od svojih najslavnijih pjesama!

Rolling Stones prestaje izvoditi pjesmu 'Brown Sugar' jer govori o ropstvu i seksualnom nasilju

13.10.2021.
11:43
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Mick Jagger i Keith Richards objavili su kako će Rolling Stonesi prestati izvoditi jedan od njihovih najvećih hitova - "Brown Sugar". Problem s 50 godina starom pjesmom leži u njenim riječima koje govore o ropstvu. Bend je trenutačno na američkoj turneji tijekom koje niti jednom nisu svirali jednu od svojih najpoznatijih pjesama.

Pjesma iz 1969. godine na njihovim je nastupima dosad bila neizbježna, ali i najizvođenija nakon "Jumpin' Jack Flash', piše Daily Mail.

"Svirali smo Brown Sugar od 1970. i ponekad pomisliš da je dosta, da pjesma treba odmor. Možda ju i vratimo jednog dana", rekao je Jagger.

'Ne razumiju pjesmu'

Keith Richards koji je pjesmu napisao kaže da se u posljednje vrijeme počeo osjećati neugodno zbog prozivki oko riječi pjesme koje govore o ropstvu, silovanju i seksualnom nasilju.

"Zar ne razumiju da pjesma govori o užasima ropstva? Oni tu pjesmu žele zatrti, a ja ne želim dolaziti u sukobe oko toga", kaže Richards.

"Brown Sugar" je izazivala kontroverzije još od početka. Trebala se zvati "Black Pu**y, ali Jagger je u posljednji trenutak promijenio naziv.

'Crna djevojka' postala 'mlada djevojka'

Promjena je bilo i u izvornom refrenu gdje je riječ "crna djevojka" zamijenjena s "mlada djevojka".

Pjesma je, inače, napisana u 45 minuta, a Jagger ju je uvijek opisivao kao "instantnu". Još 1995. godine izjavio je: "Sa sadašnjom pameti, nikad ne bih napisao tu pjesmu. Mislim da bih se cenzurirao."

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali