'Ma kakve kraljice, Severina i Rozga nisu pjevačice!'

shimmer fallback
17.8.2012.
12:09

U najnovijem intervjuu, objavljenom u prilogu StudioJutarnjeg lista, otkrio je da nastup 17. rujna na zagrebačkom Rujanfestu ne smatra povratničkim koncertom, ali ga veseli što je svjestan toga da poneki estradnjaci strepe zbog njegovog dolaska na scenu.

'Provjerio sam: u Hrvatskoj je danas 16.560 pjevača. I 1.800 klapa. Svi kao mahniti žele biti pjevači jer misle da je to najbrži i najlakši put do uspjeha. Baš!', ironično kaže Mišo.

'Mali Dragojević lijepo radi. Usvojio je mnoge savjete koje sam mu dao na početku karijere. Tu su i onaj Cetinski te Gibonni. Thompson je ljubimac 'desne' publike, a dobro ide i onom iz Zadra. Da, Grdoviću. Šestog u toj kategoriji nema', kaže Mišo uz napomenu da od glazbenih diva cijeni Gabi Novak, Terezu Kesoviju, Lolu Novaković i Ninu Spirovu.

Legendarni pjevač priznaje da ga polemike o tome je li kraljica estrade Severina Vučković ili Jelena Rozga mogu samo nasmijati.

'Što se Severine i Rozge tiče, ne razumijem o kakvim kraljicama pričaju mediji. Jer od pjevačica, uvjetno rečeno, njihove generacije, dobro pjevaju samo Zorica Kondža i Nina Badrić, a svoju kćer Ivanu namjerno sada neću spominjati', kaže Mišo Kovač, koji je zatim 'opalio' po svojim samo trenutak prije spomenutim miljenicama.

'Što se Kondže i Nine tiče, one furaju nekakav free jazz stil, a ako tako nastave, nikad neće doseći nivo jedne Tereze ili Gabi. Uostalom, vidjeli smo kako je taj Ninin free style prošao kod eurovizijske publike u svibnju. A Severina? Ona nije pjevačica. Ona je sjajna performerica. Zna se lijepo odjenuti, dobro našminkati, nastupi su joj scenski zanimljivi. Rozga, s druge strane, nije pjevačica zabavne glazbe. Iza sebe ima glazbenog mahera Tončija Huljića, koji ju je mudro usmjerio u nepopunjen glazbeni procijep između sevdaha i folka', objasnio je Mišo.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali