Kad vam netko spomene da ima 50 godina, što pomislite? Vjerojatno ste kao djeca te osobe zamišljale starima, dosadnima ili korak do mirovine. Brojka sigurno izgleda drastično drugačije kada pogledate da primjerice Jennifer Lopez, Halle Berry i Salma Hayek imaju pedeset i više godina. Te žene su dokaz da se godinama ne treba opterećivati dokle god se pazi na zdravlje i prehranu.

Salma Hayek (54)

Glumica ističe da nikad u životu nije vježbala. Prakticira jogu i voli uživati u hrani. Priznala je kako se nikad dugoročno ne odriče omiljene hrane. Kada je navršila 50 godina, u jednom intervjuu upitali su je što je najgora stvar u procesu starenja. "Najgora stvar su moje oči, ne bore. Samo oči. Ja sam jako vizualna osoba i sada ništa ne vidim bez naočala. Za mene je slabljenje vida gore od menopauze", komentirala je Salma.

Jennifer Lopez (51)

Zavidnu figuru i formu duguje predanom radu, o čemu često obavještava obožavatelje slikama i filmićima svojih 'nastupa' u teretani, ali i zdravim prehrambenim navikama. Lopez se strogo drži prehrane bogate hranjivim tvarima te izbjegava prerađene i rafinirane namirnice. Ne pije kavu, alkohol, uvijek spava barem osam sati i često isprobava različite dijete.

J. Lo se kune u teretane, a Madonna vjeruje nutricionistu

Madonna (61)

Njena prehrana je slična ishrani vegana. Na njezinom jelovniku se nalazi riba, kaša od žitarica, salata, povrće i morske alge. Ona ne puši, ne pije alkohol i izbjegava slatkiše kako svoj organizam ne bi opterećivala šećerom. Obožava svježe jagode, a naruči ih čak 144 prije svakog nastupa. Također, redovito se bavi sportom.

Halle Berry (54)

Halle je velika ljubiteljica zdravog načina života i sporta na otvorenom pa najčešće vježba u vrtu ili na plaži. Voli raditi jogu, pilates i istezanje, a iznimno pazi i na svoju prehranu. Drži se režima koji kombinira dva sistema prehrane – keto dijetu i post, te u danu jede samo osam sati birajući namirnice koje sadrže zdrave masti, proteine i vlakna.

Elle Macpherson (57)

Manekenka još uvijek mami uzdahe. Kaže da drži alkalnu dijetu koja se sastoji uglavnom od povrća, malo ribe, nekolicine proteina koja isključuje kavu i alkohol. Ova Australka kune se i u svakodnevne pilinge i hidrataciju te spavanje od osam sati. Ona ne ide u teretanu već se bavi surfanjem, planinarenjem, vožnjom bicikla.

Monica Belluci (56)

Ova rasna talijanska ljepotica na svoju visinu od 170 cm teži 64 kg, a nerijetko napominje kako nije pretjerani ljubitelj vježbanja i teretane. Njezin režim tjelesnih aktivnosti je umjeren i ležeran te se sastoji od plivanja, trčanja i prakticiranja joge.

Monica Belluci voli plivati, a Elizabeth Hurley odmarati

Elizabeth Hurley (55)

Iako je u šestom desetljeću života, slavna glumica izgleda mladoliko i fit, zahvaljujući režimu koji uključuje zdravi plan prehrane i učestalo vježbanje te relaksaciju. Prehrana joj je jednostavna pa preferira namirnice bez mnogo kemije i aditiva.

Claudia Schiffer (50)

Manekenka izgleda jednako dobro kao prije desetljeće ili dva. Ona se brine o svojoj prehrani pa dnevno jede tri obroka, niske kalorijske vrijednosti. Obožava pilates i duge šetnje, te uvijek vodi računa o tome da pije dovoljno vode.

Sharon Stone želi usporiti starenje, Cindy Craword redovito vježba

Sharon Stone (62)

Ova holivudska glumica redovito oduševljava pojavom na važnim događajima i dokazuje da je odabirom zdravog životnog stila moguće usporiti starenje i ostati u formi. Stone je postala vrlo disciplinirana po pitanju prehrane, ali i tjelovježbe. Trenira četiri do pet puta tjedno, a kombinira vježbe istezanja, snage, jogu, pilates i ples. Slavna glumica izbjegava alkohol, kofein i gluten.

Cindy Crawford (55)

Cindy je nedavno otkrila kako dobru liniju duguje tjelovježbi koju nije promijenila posljednjih 20 godina, a ona se sastoji od osnovnih vježbi kao što su čučnjevi, iskoraci i vježbe sa slobodnim utezima. Osim toga, jednom tjedno pješači s prijateljicama, a vikendom s obitelji vozi bicikl.