Tomaž je rekao da je Grašina i Hanina svadba bila odlična te da je sve bilo u stilu mladenaca, decentno i jednostavno. "Svadba je bila puna emocija. Svi gosti su usko vezani uz njih – najbliži prijatelji i obitelj", istaknuo je.
Chef Tomaž Kavčič otkrio kako ga je Grašo pitao da mu bude kum: 'On je romantična duša...'
Tomaž je, kaže, Petra i njegovu tadašnju partnericu Danijelu Martinović upoznao 1997. godine kada su njih dvoje posjetili njegov restoran u Vipavskoj dolini.
"Prvo su u restoran došli njegovi roditelji Zoran i Snježana. Kada su se vratili u Split rekli su mu kako mora upoznati jednog luđaka. Ovo luđaka je bilo u pozitivnom smislu, obzirom na to što radim u kuhinji i koje tehnike upotrebljavam. Te 1997. godine kada je došao kod nas u restoran, vjerujte mi, otada smo postali prijatelji. Dogodila se kemija, veliko prijateljstvo i otada mogu reći da je on moj najbolji prijatelj. Imamo sreće to što imamo isti režim u smislu - vikende radi on, vikende radim i ja. Slobodni smo većinom ponedjeljkom i utorkom. Sva ta naša putovanja su više-manje bila tada. On dolazi kod nas, a ja sam jako puno puta išao i kod njega", kazao je Tomaž.
Unatoč tome što su se Danijela i Grašo razišli nakon 24 godine veze, Tomaž je ostao u odličnim odnosima i s pjevačicom. "Ostajem prijatelj i s njim i s njom", istaknuo je.
Grašo je Tomažu bio vjenčani kum kad se ženio sadašnjom suprugom Flavijom Furios Kavčič. "To je duplo kumstvo. On je romantična duša i nije mi to poručio telefonski. Prošle godine, kao i svake dosad, bili smo pozvani na neformalno druženje svih vlasnika Michelinovih zvijezda u Napulju. Tamo sam gost već 17 godina, a puno puta je Petar išao sa mnom. Prije nego što smo se tamo uputili prošle godine prije Božića, kad smo sletjeli na aerodrom, stali smo u pizzeriju Michele. I Petar mi je tamo rekao: 'Tomaž, želja mi je da mi budeš kum", ispričao je za RTL.hr.
Hanino i Grašino vjenčanje održano je u splitskom restoranu Adriatic, a Tomaž je za svadbenu večeru pripremio aperitiv, prvo jelo, glavno jelo i tortu.
"Na njihovoj svadbi nije bio isti jelovnik kao i na samitu čelnika Europske unije. Samo je jedno jelo bilo s tog menija. Vjenčanje je bilo u organizaciji restorana Adriatic, oni su bili glavni, a ja sam taj koji je pripremio aperitiv, prvo jelo, glavno jelo te tortu", kazao je.
Tortu je Tomaž okarakterizirao kao "jedno od njegovih najpopularnijih umjetničkih djela iz kuhinje", no velik dio javnosti na društvenim mrežama komentirao je da je prejednostavna za svadbu.
"To je bila rezervna torta koja nije bila dekorirana jer su uz nju bile još dvije torte. Ta torta je moja ideja i poslužujem je već više od deset godina. Ona je lagana, nema marcipana, šlaga, maslaca. To je torta koja se radi tehnikom istom kao za sladoled, ali unutra ima japansku algu koja nam onda omogući da je možemo 'skladištiti' na četiri do pet stupnjeva Celzija. Sastoji se od mlijeka, čokolade i laganog biskvita. Torta se svima svidjela, a puno gostiju je tražilo još komad. No, najbitnije je da je to torta koju su oni željeli i u njihovu je stilu - odlična, a s druge strane prizemljena. To su oni, to su mladenci", ispričao je Tomaž.
Slavni slovenski chef Tomaž Kavčić bio je jedan od kumova glazbeniku Petru Graši na vjenčanju s Hanom Huljić koje se održalo 19. veljače u Splitu. Njih dvojicu veže dugogodišnje prijateljstvo i kumstvo. Tomaž je u intervjuu za RTL.hr otkrio kako su se njih dvojica upoznali te se raspričao i o još nekim nepoznatim detaljima s vjenčanja godine.