Studenti Mohammed Ashour, Shobhita Soor, Jesse Pearlstein, Zev Thompson i Gabe Mott su svoju grupu nazvali 'Aspire Food', a njihov projekt je u stvari pokušaj da se nahrane milijuni gladnih ljudi diljem svijeta.
"Uzgajamo insekte i meljemo ih u fini puder, te ih onda miješamo s lokalno proizvedenim brašnom da bi stvorili ono što zovemo 'power flour' ('moćno brašno')), kazali su članovi nagrađenog tima.
Projekt bi proveli u siromašnim područjima kao što su Meksiko, Kenija i Tajland. Osim što je cijeli projekt održiv i izvor hrane za cijelu godinu, predstavlja i dobru poslovnu priliku za lokalne poljoprivrednike.
"Ovo je naša prilika da osposobimo sljedeću generaciju i riješimo neka o najtežih pitanja u svijetu. Gotovo milijardu ljudi gladuje svaki dan i bez novog rješenja, situacija s hranom će se pogoršati", komentirao je direktor nagrade Hult koja je odala priznanje američkim studentima za projekt.
Članovi grupe već su iskušali proizvode s ovakvim brašnom, primjerice tortilje u kojima je bilo 10% i 30% brašna od skakvca. "Na naše iznenađenje, dobili smo sjajne kritike... tako da se čini da ljudi misle da je okus neutralan ili čak i bolji od tradicionalnih proizdvoda od kukuruznog brašna", kazala je Shobhita Soor.