Komadić Hitlerove lubanje autentičan

Iako američka studija to opovrgava, Ruske specijalne službe tvrde da posjeduju Hitlerovu vilicu, dok se komadić lubanje čuva u državnom arhivu.

Komadić lubanje koja je navodno pripadala Adolfu Hitleru i sačuvan u Moskvi, autentičan je, objavile su u ponedjeljak Ruske specijalne službe (FSB) dok američka studija tvrdi da taj komadić kosti pripada zapravo ženi.

“Arhiv FSB-a posjeduje Hitlerovu vilicu, a državni arhiv komadić Hitlerove lubanje. Osim tih ostataka, uzetih 5. svibnja 1945., ne postoje drugi komadići Hitlerova tijela”, kazao je Vasilij Hristoforov, šef fundusa arhiva FSB-a.

U rujnu su profesori sa Sveučilišta Connecticut objavili da njihove DNK analize pokazuju da komadić lubanje pripada ženi u dobi od 20 do 40 godina. Vilica nije obuhvaćena tim ispitivanjima.

“Istraživači se nisu obratili arhivu FSB-a. Da su i dobili DNK iz naših fragmenata, s čim bi ga usporedili?”, kazao je Hristoforov.
“Ti su ostaci jedinstveni, nema ništa usporedivo. Radi se o jedinim dokazima tog tipa o Hitlerovoj smrti, i zato ih FSB drži u arhivu”, dodao je on.

Te izjave su u suprotnosti s onima iz rujna pomoćnika šefa ruskog državnog arhiva Vladimira Kozlova. On je objasnio da je komadić lubanje, probušen metkom, uvijek predstavljan kao da “pripada vjerojatno Hitleru”.

Povratak na Net.hr