PROGNOZA damjane ćurkov / Zbog južine će i dalje biti toplo: Tijekom dana vedro, a prema večeri stiže nova porcija dosadne kiše

Nova doza kiše i pljuskova stiže prema kraju dana i u noći na petak

24.9.2020.
6:55
VOYO logo

Prvi dani jeseni protječu u oblačnijem vremenu. Dan pred nama će ipak biti sunčaniji, ali prema večeri će pritjecati nova doza vlažnog i nestabilnog zraka.

Prijepodne će uglavnom uz obalu biti kiše i pljuskova, na sjevernom Jadranu i krajnjem jugu lokalno i obilnih oborina. Na kopnu ujutro magla, zatim barem djelomice sunčano. Uz južinu temperatura u unutrašnjosti od 12 do 16, a uz obalu između 17 i 21 stupanj.

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima djelomice sunčano, tek je rijetko uz granicu sa Slovenijom moguće malo kiše ili poneki pljusak. Uz južinu će temperatura biti do najviše 27 stupnjeva.

Na istoku barem djelomice sunčano, rijetko je moguće malo kiše. Vjetar slab, a temperatura do najviše 28 stupnjeva.

U Dalmaciji će popodne biti sunčanije, rijetko je i dalje moguć poneki pljusak. Jugo će prema kraju dana jačati, a temperatura oko 25 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorju sredinom dana stabilnije. Nova doza kiše i pljuskova stiže prema kraju dana i u noći na petak. Uz to će puhati umjereno, prema kraju dana i jako jugo i ošto, a u gorju jugozapadnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kopnu obilna kiša i osjetno svježije 

Nastavak tjedna donosi nam novu promjenu - bit će oblačno uz kišu i pljuskove, lokalno i obilne. U petak još uvijek toplo, a zatim će od subote biti osjetno svježije. Vrijeme će krajem ovog i početkom idućeg tjedna biti pravo jesensko.

Na moru nestabilno, za vikend nevere

Na moru idućih dana nestabilno, osobito u petak i tijekom vikenda kada će biti nevera, lokalno i obilnih oborina. Puhat će umjereno i jako jugo i lebić, a temperatura će i ovdje u novom tjednu biti nešto niža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znači danas na kopnu nakon jutarnje magle barem djelomice sunčano, uz obalu prijepodne pljuskovi, zatim stabilnije. Uz južinu će do subote biti toplo, zatim posvuda osjetno svježije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo