oborina neće nedostajati / Topliji i stabilniji dio proljeća tek za tjedan dana. Do tada kišobrani u svakodnevnoj pripravnosti

Image
Foto: Neva Zganec/PIXSELL

Prvi dio novog tjedna na kopnu proteći će uz dosta oblaka i veliku vjerojatnost za kišu. Od sredine tjedna pa sve prema vikendu će kiša biti sve rjeđa, a sunčana razdoblja sve učestalija. Pritom će i malo zatopliti

16.4.2023.
7:10
Neva Zganec/PIXSELL
VOYO logo

Na topliji i stabilniji dio proljeća morat ćemo pričekati još najmanje tjedan dana. Prije toga, oborina neće nedostajati. Dalmacija, a osobito otoci, izaći će time iz nezahvalne kategorije vrlo sušnih prilika. Prizemna ciklona, unatoč svojoj poziciji nad jugom Italije, djelovat će na vrijeme u našim krajevima i u kombinaciji s dotokom vlažnog zraka iz viših slojeva atmosfere i tijekom idućih dana.

U NASTAVKU DANA:

Nedjeljno prijepodne bit će uglavnom oblačno i kišovito, osim na istoku gdje će biti duljih suhih razdoblja. Na zapadu kopna i u gorju može biti lokalno obilnije oborine, novih 30 - 50 l/m2, a u višem gorju i poneka pahulja snijega. U Dalmaciji se očekuju lokalno izraženiji pljuskovi s grmljavinom uz još jako jugo. Na sjeveru će puhati jaka škura bura. Iako se uz obalu temperatura neće odviše promijeniti, bit će osjetom hladnije, baš kao i na kopnu uz neugodan sjeverac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi dio dana u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj bit će oblačan uz povremenu kišu, nešto češću u južnijim i zapadnijim predjelima. Bit će osjetno hladnije nego danas zbog hladnog i sve jačeg sjeverca!

U Slavoniju, Baranju i Srijem popodne s juga stižu tamni oblaci pa će kiša biti nešto češća, ali dalje slaba. Uz slab istočnjak bit će malo svježije nego danas uz 12 °C do najviše 14 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KAD ĆE SUNCE? /

Za vikend nastavak nestabilnog vremena: U subotu pretežno oblačno uz povremenu kišu

Image
KAD ĆE SUNCE? /

Za vikend nastavak nestabilnog vremena: U subotu pretežno oblačno uz povremenu kišu

U Dalmaciji i njezinoj unutrašnjosti popodne promjenjivo uz kraća sunčana razdoblja i povremenu slabu kišu ili pljuskove. Jako jugo će se smirivati, još na otvorenom moru računajte na umjereno jake brzine. Na sjeveru područja bura, navečer i jaka! Temperatura će biti malo niža od današnje.

Na sjevernom Jadranu će nedjeljno popodne biti u znaku jake bure, pod Velebitom s olujnim udarima do 110 kilometara na sat. Kiša će biti povremena i slaba, uglavnom oko Rijeke. Češće oborine i najviše oblaka bit će u gorju, rijetko i poneka pahulja snijega. Osjetno niže temperature nego danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆI TJEDAN:

Prvi dio novog tjedna na kopnu proteći će uz dosta oblaka i veliku vjerojatnost za kišu. Od sredine tjedna pa sve prema vikendu će kiša biti sve rjeđa, a sunčana razdoblja sve učestalija. Pritom će i malo zatopliti.

Na moru se očekuje jedan pravi proljetni tjedan s čestim izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja uz povremene pljuskove, češće sredinom dana i popodne, i to u Dalmaciji. Uz to, bura će sasvim oslabjeti. Čini se da u petak stiže jedan snažniji nalet kiše uz obalu, prije stabilnijeg i mirnijeg vikenda!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo