jačanje vjetra / Stiže nagla i brza promjena: Oborina sve manje a temperatura se snižava

Već u ponedjeljak povratak južine, veći dio dana će prevladavati sunčano, ali na sjevernom dijelu će navečer rasti naoblaka pa će utorak prijepodne biti kiše i pljuskova, a do kraja dana duž cijele obale

11.3.2023.
7:10
VOYO logo

Danas se vrijeme naglo mijenja – uz jačanje sjevernog vjetra, na Jadranu i bure stizat će nam hladniji zrak pa će prema kraju dana oborina i oblaka biti sve manje, a i temperatura će se sniziti.

SUBOTA

Prijepodne bez veće promjene - ostaje promjenjivo, povremena kiša je nešto izglednija u unutrašnjosti i na krajnjem jugu. Južinu će zamijeniti sjeverni vjetar, na moru i sjeverozapadni, a temperatura će biti nešto niža od današnje, ali i dalje ostaje razmjerno toplo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne će u sjevernim i sjeverozapadnim predjelima puhati jak, na udare i olujan sjeverni vjetar, a uz njega će oborina biti sve manje, prema kraju dana će se i naoblaka smanjivati. Dnevna temperatura biti 5, 6 stupnjeva niža od jučerašnje, a navečer još hladnije.

Vjetrovito će biti i na istoku zemlje, a uz sjeverozapadni vjetar će kiše biti manje, često će i izostati, a i temperatura će biti osjetno niža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji promjenjivo, još je rijetko moguća koja kap kiše ili poneki kraći pljusak. Puhat će većinom umjeren sjeverozapadnjak, navečer i bura, a temperatura bez veće promjene.

Image
promjenjivo /

I danas oblačno sa sunčanim razdobljima, južina će popustiti

Image
promjenjivo /

I danas oblačno sa sunčanim razdobljima, južina će popustiti

Na sjevernom Jadranu sve jača bura pa će već popodne biti jaka i olujna. Manje oblačno i vjetrovitije će biti i u gorju, a temperatura na moru oko 15 °C, dok će u gorju prema kraju dana biti sve hladnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U nedjelju u unutrašnjosti većinom sunčano, ponegdje i dalje vjetrovito, a posvuda i još svježije, ujutro i hladno, a uz minuse je moguć i mraz. U novom tjednu opet južina, prema kraju ponedjeljka će se skupljati oblaci, a povremene kiše će biti od utorka. Temperatura će rasti pa će već početkom tjedna prelaziti 15 stupnjeva, a utorak lokalno i 20.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu će nedjelju obilježiti marčana bura, bit će olujnih i orkanskih udara, a uz nju će stići i hladniji zrak. Već u ponedjeljak povratak južine, veći dio dana će prevladavati sunčano, ali na sjevernom dijelu će navečer rasti naoblaka pa će utorak prijepodne biti kiše i pljuskova, a do kraja dana duž cijele obale. Na drugu marčanu buru neće trebati dugo čekati, zapuhat će već sredinom novog tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo