toplo samo na jugu / Stiže prava jesen! Nagla promjena vremena: Očekuje nas nagli pad temperature, kiša i pljuskovi

Dok smo do jučer uživali u pravom babljem ljetu, danas nam pak stiže kišovita jesen i pad temperature. Idućih će dana dnevna temperatura biti u značajnom padu, u unutrašnjosti će biti i više od 10 stupnjeva niža, a toplo će ostati još samo na jugu zemlje

15.10.2023.
7:10
VOYO logo

Vrijeme se danas naglo mijenja, još jučer smo uživali u babljem ljetu, a već danas je na red stigla prava jesen.

NEDJELJA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idućih sati u većini predjela pretežno oblačno s kišom, lokalno i obilnom, osobito na zapadu zemlje, ali prema večeri će oborina ipak biti sve manje.

U Dalmaciju će promjena stići najkasnije, na jug i tek navečer pa će tu još prijepodne biti dosta sunca, zatim porast naoblake, a onda i ovdje kiša i pljuskovi, mjestimice i izraženi. Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu će popodne jugo zamijeniti jaka i olujna bura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dnevna temperatura u značajnom padu, u unutrašnjosti će biti i više od 10 stupnjeva niža od današnje, a toplo će ostati još samo na jugu zemlje.

IDUĆIH DANA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U novi tjedan ulazimo sunčanijim i stabilnijim vremenom, još će rijetko pasti koja kap kiše, u noći na ponedjeljak u gorju može zalepršati i koja pahulja snijega, a temperatura će se posvuda još sniziti.

Osobito hladna će biti jutra u unutrašnjosti gdje će najniža temperatura često biti oko ili čak malo ispod 5 stupnjeva, a dnevna će u većini predjela biti slična današnjoj minimalnoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu još u početku jaka i olujna bura, a onda u drugom dijelu tjedna okreće na jugo koje će zatim jačati. Od sredine tjedna opet nestabilnije s kišom i pljuskovima.

ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo