Prognoza Damjane Ćurkov Majaroš / Stigli smo do prvog ovogodišnjeg toplinskog vala koji će se nastaviti i u novom tjednu uz visoke temperature

Na Jadranu idućih dana sunčano, većinom vedro te vruće i sparno

26.6.2022.
7:10
VOYO logo

Na samom kraju lipnja smo stigli do prvog ovogodišnjeg toplinskog vala pa će tako već danas, a osobito u novom tjednu rasti i dnevna i noćna temperatura.

NEDJELJA

Prijepodne će prevladavati sunčano, u Dalmaciji i vedro, a poneki pljusak je moguć tek rijetko u Slavoniji. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, a već će prijepodne mjestimice temperatura prelaziti 30 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima pretežno sunčano, samo je lokalno uz granicu sa Slovenijom uz jači razvoj oblaka moguć poneki kraći pljusak. Temperatura oko 32 stupnja, a bez značajnijeg vjetra će biti i sparno. I na istoku zemlje pretežno sunčano, oko Slavonskog gorja iz ponekog oblaka jakog vertikalnog razvoja može zagrmjeti i pasti nešto kiše. Vjetar slab, a temperatura oko 31, 32 stupnja. U Dalmaciji sunčano, vedro i vruće, vjetar većinom slab, tek prolazno umjeren maestral. Bit će vruće uz 30 do 33 stupnja, a i more se zagrijalo pa mu je temperatura oko 25, 26 °C. Na sjevernom Jadranu i u gorju pretežno sunčano te vruće s temperaturom između 27 u Gorskom kotaru i 33 na moru. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak.

U NOVOM TJEDNU NA KOPNU

U novi tjedan ulazimo s prvim ovogodišnjim toplinskim valom. Dnevna temperatura će već u ponedjeljak mjestimice dosezati 35, utorak često i prelaziti, a vrlo vruće ostaje i do kraja tjedna. Noći će biti sve toplije, osobito neugodne od sredine tjedna. U početku većinom sunčano, zatim će utorak i srijedu uz jači razvoj oblaka biti rijetkih lokalnih pljuskova, koji će samo pojačati osjećaj vrućine i sparine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U NOVOM TJEDNU NA MORU

Na Jadranu idućih dana sunčano, većinom vedro te vruće i sparno. Dani će biti sve topliji pa će tako i uz obalu temperatura dosezati ili prelaziti 35, a predaha neće biti ni tijekom vrlo toplih noći u kojima će temperatura često ostati iznad 25, ponegdje i čak iznad 27 stupnjeva

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo