STIŽE PRAVO PROLJEĆE / Prvi dio tjedna nestabilan, a onda od četvrtka posvuda sunčanije i sve toplije. Za vikend i 20 stupnjeva

Utorak će na kopnu biti ponovno oblačniji uz čestu kišu, a i srijeda će biti svježija uz sjeverac. Tek u drugom dijelu tjedna računajte na sunčanije prilike uz sve manju vjerojatnost za popodnevne pljuskove.Vrlo slična situacija i na moru...

17.4.2023.
7:10
VOYO logo

Pogled na satelitska snimku jasno pokazuje razmjer oblačnog sustava nad našim, ali i većim dijelom Europe. Na pravu stabilizaciju ćemo morati još malo pričekati, ali će zato sunce već od danas sve češće provirivati iza oblaka.

U NASTAVKU DANA…

U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj će drugi dio dana biti nešto sunčaniji, ali i dalje uz dosta oblaka, a time i vjerojatnosti za lokalne pljuskove. Ostaje vjetrovito uz više temperature nego jučer, oko 16 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na istoku će se i popodne zadržati više oblaka, većinom povremeno na sjeveru može biti i kraćih sunčanih razdoblja. Povremena kiša bit će češća u južnijim predjelima Slavonije i u Srijemu. Uz slab sjeverac uz 16 °C bit će ugodno.

U Dalmaciji i njezinoj unutrašnjosti popodne će proteći uz dosta sunca, osobito na sjeveru uz jaku buru. Na jugu će biti češćih lokalnih pljuskova ili prolazne kiše uz slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Temperature će biti ipak malo više od jučerašnjih, time i sve ugodnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
oborina neće nedostajati /

Topliji i stabilniji dio proljeća tek za tjedan dana. Do tada kišobrani u svakodnevnoj pripravnosti

Image
oborina neće nedostajati /

Topliji i stabilniji dio proljeća tek za tjedan dana. Do tada kišobrani u svakodnevnoj pripravnosti

Vrlo vjetrovito popodne na sjevernom Jadranu. Puhat će jaka bura, na poznatim lokalitetima s olujnim udarima oko 110 km/h uz daljnja ograničenja. Uz to, bit će sunčanije nego s druge strane Velebita gdje i dalje računajte na povremenu slabu kišu. Temperature će biti malo više.

IDUĆIH 5 DANA:

Utorak će na kopnu biti ponovno oblačniji uz čestu kišu, a i srijeda će biti svježija uz sjeverac. Tek u drugom dijelu tjedna računajte na sunčanije prilike uz sve manju vjerojatnost za popodnevne pljuskove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo slična situacija i na moru. Utorak i srijeda proteći će uz češće pljuskove, ali većinom u Dalmaciji. Pritom će bura oslabjeti, a onda slijedi izmjena jutarnjeg burina i dnevnog maestrala - kao znak stabilnijeg i mirnijeg perioda uz sve više temperature.

Za sve željne stabilnijeg i toplijeg proljetnog vremena, valja se strpjeti još samo nekoliko dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo