ZBOGOM ZIMI / Prvi dan proljeća u znaku razvedravanja: Idućih dana stiže još toplije vrijeme

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj sve manje oblaka, sve više sunčanog vremena koje će predvečer i prevladavati, a bit će i malo toplije, tj. ugodno uz 17-18 stupnjeva Celzijusovih

21.3.2023.
7:10
VOYO logo

Blagu zimu priveli smo kraju viškom oblaka, tek prolazno kojom kapi kiše, a prvi dan proljeća proteći će u postupnoj stabilizaciji vremena i razvedravanju. Tek po visini ima nešto zaostale vlage, a idućih će dana stizati još topliji zrak, dok će se frontalni poremećaji zadržavati zapadnije i sjevernije od Alpa.

UTORAK

Ujutro još dosta zaostale promjenjive naoblake, osobito na istoku i krajnjem jugu zemlje, gdje može biti i malo kiše, prema otvorenome moru kojeg pljuska, moguće i neverina. Vjetar na kopnu u Velebitskom kanalu zato umjerena bura, a na dubrovačkom području još kratko jugo. Mjestimice po kotlinama i uz rijeke moguća kratkotrajna magla, čak i uz zapadnu obalu Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj sve manje oblaka, sve više sunčanog vremena koje će predvečer i prevladavati, a bit će i malo toplije, tj. ugodno uz 17-18 stupnjeva Celzijusovih.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu promjenjiva naoblaka, ali uz dulja sunčana razdoblja te uglavnom suho. Umjeren sjeverozapadni vjetar slabi, ali će i uz njega biti ugodno toplo.
U Dalmaciji više naoblake na širem dubrovačkom području gdje je još ponegdje moguća kiša, ali razvedravat će se i ovdje navečer. Zapuhat će slab do umjeren maestral, a temperatura biti između 17 i 19 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu prevladavajuće sunčano, iako će još ponegdje biti viška oblaka, kao u gorju, moguće riječkom zaleđu i unutrašnjosti Istre. Bura će oslabjeti, a bit će i osjetno toplije. Na moru između 17 i 20 °C, a od 13 do 17 °C u gorju.

DO KRAJA TJEDNA NA KOPNU

Idućih dana u unutrašnjosti stabilnije, sunčanije, a nakon jutarnje svježine, uslijedit će još topliji dani po južini, do vikenda nerijetko uz temperaturu iznad 20 °C. Kraj tjedna promjenjiviji i nestabilniji, ali tek malo manje topao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DO KRAJA TJEDNA NA MORU

I na Jadranu do petka pretežno sunčano i razmjerno toplo, u srijedu i četvrtak u ranim jutarnjim satima postoji ponegdje mogućnost za kratkotrajnu maglu ili sumaglicu. Uz južinu će se sve više oblaka skupljati potkraj petka na Kvarneru, drugdje u danima vikenda, ponegdje s kišom i pokojim pljuskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo