OGLAS

VJETROVITO DILJEM ZEMLJE / Danas hladnije nego jučer, no s manje oborina: Temperature idu sve niže i iznosit će oko 5°C

Danas prolazno stabilnije u polju anticiklone, ali je samo kratkotrajni predah od oborina. Već u četvrtak počinje pristizanje prilično vlažnog sredozemnog zraka uz južinu, a do subote na zapadu zemlje mogu pasti i velike količine kiše

29.11.2023.
7:10
VOYO logo

U ranim jutarnjim satima hladnije nego jučer, još će biti nešto zaostalih oblaka, koja kap kiše u Dalmaciji, malo snijega još u Lici, ali koja pahulja nakratko i u dijelu Slavonije pa i u dalmatinskom zaleđu, osobito uz granicu sa BiH. No, ubrzo nastavak razvedravanja uz na moru umjerenu i jaku, pod Velebitom na udare olujnu buru. Na istoku zemlje pojačan sjeverozapadnjak.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj ostaje pretežno sunčano, bit će i vedrine, a tek će potkraj dana ponegdje biti slabog do umjerenog južnog ili jugozapadnog vjetra. Temperatura slična ili malo niža, bit će oko 5 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Slavoniji, Baranji i Srijemu sunčaniji drugi dio dana. Vjetar slabi, još samo u početku na krajnjem istoku mjestimice sjeverozapadni. No, bit će malo hladnije, najviše 4 ili 5 °C.

U Dalmaciji prolazno razvedravanje, slabljenje bure, navečer u okretanju na jugo. Temperatura slična, oko 12 °C, uglavnom malo ispod 10 °Cu zaleđu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu dosta sunca, ali bura potpuno slabi i okreće na jugo, krajem dana u jačanju. Temperatura između 9 i 12 °C, osjetno hladnije u gorju. No, navečer uz južinu raste opet naoblaka, kao i vjerojatnost za mjestimičnu kišu.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Ostatak radno tjedna u unutrašnjosti će obilježiti sve češća kiša i nešto više temperature, tijekom petka i obilna količina oborine, osobito u zapadnim predjelima. No, na prijelazu s petka na subotu snažno zahladnjenje uz sjeverac s kojim će kiša prelaziti u susnježicu i snijeg. Tako se za vikend i u nizinama može stvoriti tanji snježni pokrivač, a uz minuse računajte i na opasnu poledicu te skliske kolnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu se glavnina ove trodnevne kišne epizode po jakom i olujnom jugu i još neugodnijem oštru očekuje na sjevernom Jadranu, točnije širem riječkom području, ali i cijelom zaobalju. Za vikend okreće na buru, sve hladnije, a pljuskovi i grmljavina u subotu mogući u Dalmaciji. Koja pahulja iz zaleđa nošena vjetrom zatim može stići i do same obale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Obiteljske tajne
Brak na prvu
Dosje Jarak
Bicemo prvaci sveta
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
San snova
Sluga naroda
Zlatni dečko
default_cta
Megadance
Južni vetar
Gabby
Ljubavna zamka
U klinču
default_cta
Savršene majke
Oklada stoljeća
VOYO logo

Telegram

Image

Zadranin koji je zalio SDP-ovce tekućinom sada je uhićen zbog - izazivanja požara

Telegram

Image

Zadranin koji je zalio SDP-ovce tekućinom sada je uhićen zbog - izazivanja požara