Gostovao u RTL-u Danas /

Zvonimir Troskot: 'Osoba koja ima iole talenta voditi veliki sustav, napravila bi barem koliko i Bandić, ali za deset puta manje novaca'

S dananašnjim danom u utrku za prvu osobu Zagreba ušlo je 13 kandidata

13.3.2021.
20:35
VOYO logo

Jedan od onih koji već trči utrku za gradonačelnika najvećeg grada kao MOST-ov kandidat je i večerašnji gost RTL-a Danas Zvonimir Troskot.

Image
i ona u utrci /

Anka Mrak Taritaš najavila kandidaturu za gradonačelnicu Zagreba: 'Dosta je bilo ludosti, neozbiljnih projekata'

Image
i ona u utrci /

Anka Mrak Taritaš najavila kandidaturu za gradonačelnicu Zagreba: 'Dosta je bilo ludosti, neozbiljnih projekata'

Milan Bandić je 20 godina vodio ovaj grad. Što biste napravili isto što i on, a što drukčije?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osoba koja ima iole talenta voditi veliki sustav bi napravila barem koliko i on za deset puta manje novaca. Ono što bi sigurno bio jedan od prvih poteza jesu uštede na proračunu, ali i na Holdingu gdje bi uspostavili upravljanje na pet razina što smo jasno komunicirali kako bismo uštedili novce za poduzetnike, smanjiti određene postotke prireza. Financirali bismo poduzetničke zone poput sesvetskog prigorja i primjerice poljoprivredu koju bi plasirali na tržište Zagreba. Financirali bismo vrtiće, ali i staračke domove da naši djedovi i bake ne čekaju", pojasnio je Troskot. 

Od kud novac u gradskoj blagajni?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedan od ciljeva je vidjeti u kojem se stanju financijski i pravno nalazi Zagreb da bismo vidjeli koji su tu dugovi. Postoje velike prilike za uštede na javnim nabavama. Neki projekti se preplaćuju i na taj način se izvozi 80 ,milijuna kuna iz gradskog proračuna. Povlaćili bismo novce iz Europske unije jer je tu Zagreb na dnu", rekao je Troskot.

Mislite li da ima viška zaposlenih u Gradskoj upravi i u Holdingu?

"To ćemo vidjeti nakon analize. Ono što će biti jedan od ciljeva je učinkovitost poslovanja, po primjeru bečkog Holdinga. Prva mjera neće biti otpuštanje jer će jedan od prvih ciljeva biti obnova Zagreba i tu ćemo pregovarati s gospodinom Vanđelićem hoće li biti potrebno više radnika iz poglavarstva. O otkazima ćemo nakon analiza", ustvrdio je MOST-ov kandidat. 

Kako ubrzati obnovu Zagreb?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prijeko je potrebna valorizacija Zagreba koju bismo radili sa stručnjacima, paralelno s digitalizacijom koja bi nam omogićila da ne dođe do pretplate novaca", odgovorio je Troskot. 

Je li Vas iznenadila Škorina kandidatura? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisu bili pregovori, kao što je on rekao. Njegova kandidatura me nije iznenadila. Mi pozivamo apsolutno svakog kandidata koji smatra da sa svojom ekspertizom može voditi veliki sustav kao što je Grad Zagreb. Nije nas strah da bi mogao uzeti dio glasova", reko je Troskot. 

Koga vidite kao najvećeg protukandidata?

"Mi smo spremni za svih, s obzirom da ćemo po našim analizama ući u drugi krug", poručio je Troskot. 

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo