'HRVATSKU SMO IZBORILI KRVLJU' / Župan o skidanju zastave u Kninu: 'Radim na promicanju tolerancije, ali ovo nije ništa drugo nego barbarizam'

Image
Foto: TikTok

Ovom prilikom nisu povrijeđeni samo Hrvati i hrvatski branitelji već i Srbi koji su Hrvatsku prihvatili kao svoju domovinu te poštuju njezine institucije i zakone, jasan je Jelić

11.6.2023.
18:54
TikTok
VOYO logo

Dvojica 20-godišnjaka s tvrđave u Kninu skinuli zastavu, izrugujući se, i pritom sve snimali, a 49-godišnjak je potom snimke dijelio. Policija je brzo reagirala i osumnjičila ih za povredu ugleda Republike Hrvatske.

Image
DIZALI SU TRI PRSTA, SAD SPUŠTAJU GLAVE /

Mladići kraj Knina skidali hrvatsku zastavu: Pritvoreni su i osumnjičeni za povredu ugleda Republike Hrvatske

Image
DIZALI SU TRI PRSTA, SAD SPUŠTAJU GLAVE /

Mladići kraj Knina skidali hrvatsku zastavu: Pritvoreni su i osumnjičeni za povredu ugleda Republike Hrvatske

Na incident je reagirao šibensko-kninski župan Marko Jelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje prenosimo u cjelosti.

" "Najoštrije osuđujem incident o kojem su danas izvijestili mediji, a koji se prije otprilike dva tjedna dogodio u Kninu, na brdu Gradina, prilikom čega su dvojica muškaraca skinula hrvatsku zastavu i popratnim ponašanjem odašiljali poruke mržnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao aktualni župan Šibensko-kninske županije te bivši gradonačelnik Knina radio sam i radim na promicanju tolerancije, uključivosti i jednakopravnosti. Izrazito sam ponosan što smo u sredinama gdje žive hrvatsko i srpsko stanovništvo uspjeli ostvariti dijalog i sinergiju na korist opće zajednice.

Međutim, ovakvi nepromišljeni incidenti ne mogu ići u prilog demokratskoj budućnosti, otvorenom društvu i inkluzivnim načelima. Čin skidanja hrvatske zastave iz hrvatskog grada heroja Knina uz gestikulaciju koja se koristila u vrijeme velikosrpske agresije nije ništa drugo nego barbarizam koji za cilj ima provocirati i dijeliti. Ovom prilikom nisu povrijeđeni samo Hrvati i hrvatski branitelji već i Srbi koji su Hrvatsku prihvatili kao svoju domovinu te poštuju njezine institucije i zakone..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom smislu pozdravljam postupanje PU šibensko-kninske županije koja je provela kriminalističku istragu nad dvojicom muškaraca. Takva reakcija institucija snažna je poruka za cijelo društvo da su zastava, grb, i himna ustavne kategorije zaštićene zakonom.

Hrvatsku smo izborili krvlju u obrambenom ratu i ostvarili tisućljetni san. Oni koji se s takvim načelima ne mire i ne poštivaju red i poredak trebaju znati da će u protivnom odgovarati pred zakonom"., poručuje Jelić

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo