teške ozlijede / Žrtve su i na blagdane: Tri žene ovih su dana brutalno napali njihovi bivši ili sadašnji partneri

Božićno vrijeme smatra se najsretnijim periodom godine, ali to je i doba kada se poveća broj nasilja u obitelji. Iznimka, na žalost, nije ni ova godina

26.12.2018.
18:41
VOYO logo

Scena kakva se viđa samo u filmovima odigrala se prekjučer u Biogradu. Ženu s kojom je već 30 godina rastavljen, bivši suprug pregazio je automobilom dvaput. Uz sve, na nju je krenuo i nožem.

"Ja sam u tom momentu bio tu, blizu njih i kad je on pregazio nju ja sam nju uhvatio, vodio je prema autu, prema zidu, da je spasim. On je opet letio na nas i zgazio nju. I izvadio je nož i potegao je nož", priča očevidac Petar Pešić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slomio joj je pet rebara, rame i potkoljenicu. "Ja se samo nadam da se neće samo naći neka rupa u zakonu zbog koje će on uskoro izaći iz mjesta u kojem bi trebao ostati do kraja svoga života", kazala je psihologinja Ljubica Uvodić-Vranić.

Isto misli i za muškarca koji je u Đakovu napao suprugu motornom pilom za drva. Odsjekao joj je dva prsta i zadao joj teške ozljede glave i vrata. Netko tko nije nasilan neće to postati ni zbog blagdana no, ipak oni labilniji često će baš tada pokazati svoju pravu narav.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Svoje frustracije mogu istresti na osobu koja je o njima ovisna'

"Kukavica malo popije da dobije hrabrosti, možda je bilo i alkohola. Možda je bila i droga, ali bez obzira prije nego što je on uzeo alkohol ili drogu da se ohrabri on se spremao na taj čin. Dakle to je predumišljaj", tvrdi Uvodić-Vranić.

Tijekom uobičajenih radnih dana nasilni pojedinci dio agresije i energije potroše na radnom mjestu. No, tijekom blagdana pojačavaju se emocije, očekivanja. "Mi smo doma gazde. Ti koji žele biti gazde. I onda oni doma mogu sve svoje frustracije na poslu, u društvu, iz djetinjstva – ko' zna odakle sve istresti na onu osobu koja je o njemu emocionalno, a koji put i financijski ovisna", tvrdi Uvodić-Vranić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo to dogodilo se ženi u Solinu koju napao njezin partner. Nanio joj je teške tjelesne ozljede, slomio joj nos i nekoliko kralježaka. Žena je u bolnici, a napadač u bijegu i to već tri dana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo