kakav je promet? / Zračne luke u RH lani rušile vlastite rekorde, dva najveća grada jedan drugom pušu za vratom

Image
Foto: Pixell

Godinu za nama obilježio i incident na zadarskoj zračnoj luci kada je krivo darivana milijunta putnica, prigodno, onda kada je u posjetu dolazio premijer

6.1.2023.
11:12
Pixell
VOYO logo

Zračna luka Zadar oborila je svoj rekord prevezevši ukupno čak 1.102.381 putnika u prošloj 2022. godini. Tako se broj putnika više nego udvostručio u odnosu na 2021. godinu.

Iz mjeseca u mjesec ostvarili su porast broja putnika u odnosu na 2021. godinu, javlja Croatian Aviation.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najmanji broj putnika u protekloj godini bio je u siječnju kada je zabilježeno njih 719. Prošlogodišnji najveći broj od čak 240 984 putnika zabilježen je u kolovozu. U prošloj je godini preko 200 tisuća putnika zabilježeno je još u srpnju, a preko 100 tisuća putnika opsluženo je u lipnju, rujnu i listopadu.

Image
nakon gradiške /

Zadarskim vatrogascima nije isplaćena plaća. 'Svoj posao zbog nas žive 24 sata dnevno'

Image
nakon gradiške /

Zadarskim vatrogascima nije isplaćena plaća. 'Svoj posao zbog nas žive 24 sata dnevno'

Ipak, enorman promet ove zračne luke ostat će u sjeni slučaja zamjene milijuntog putnika početkom listopada prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dolaznom letu iz Bruxellesa nagrađena je 26-godišnja Belgijanka Julie Fisser baš tijekom Plenkovićeva posjeta Zadru. Ipak, službena statistika prometa je pokazala kako je nelogično da je do kraja rujna u Zračnu luku u Zadru sletjelo 990 tisuća putnika, a u tri dana listopada još 10 tisuća putnika.

Što se tiče drugih zračnih luka u Hrvatskoj, Zračna luka Split dosegla je gotovo tri milijuna putnika prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od 600 tisuća putnika zabilježili su u srpnju i kolovozu prošle godine, a preko 400 tisuća putnika zabilježili su u lipnju i rujnu prošle godine. Najmanje putnika prošle godine, njih 19.678, zabilježili su u veljači.

S druge strane, samo 164.086 putnika u prošloj godini zabilježili su u Zračnoj luci Rijeka. Ipak, to je gotovo tri puta više putnika nego što su zabilježili u 2021. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše putnika prošle godine, njih 40.505, opslužili su u srpnju, dok su u siječnju zabilježili najmanje putnika, njih samo 147.

Što se tiče zagrebačke zračne luke, ona je prevezla 2.876.869 putnika prošle godine. U konačnici, iako nisu objavili konačnu brojku za godinu za nama, iz Osijeka su u rujnu naveli kako je do tada kroz istu prošlo 64 posto putnika više nego 2021. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo