NAPAD NA BRAČU /

Zoran Šprajc: 'Ako ništa, barem je Plenkoviću žao zbog primitivizma i šovinističkog divljanja'

'I na to smo mislili kad smo rekli da vucibatine nikad neće otići iz Hrvatske'

13.6.2019.
22:24
VOYO logo

Huliganski napad na sezonske radnike i lokalnog vatrogasca koji ih je išao zaštititi još je jednom osudio premijer Andrej Plenković, poručivši da je to nedopustivo.

Istodobno, otkriveno je da je jednom od napadača lani pomogao ministar uprave Lovro Kuščević. Tu 22-godišnju vucibatinu je uhitila srpska policija jer je bio u grupi Hajdukovih navijača koji su pokrali benzinsku pumpu kod Beograda i šarali ustaške grafite. Evo kako je to objasnio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da pomažem svim hrvatskim državljanima, kad god mogu i gdje god mogu. Kad su hrvatski državljani bili uhićeni u Beogradu, roditelji te djece su tražili da ih povežem s hrvatskim veleposlanikom kako bi im se omogućio kontakt s njihovim odvjetnikom."

Eto, među ostalim, i na to smo mislili kad smo rekli da takvi huligani i vucibatine i lezilebovići - sigurno nikad neće otići iz Hrvatske jer se nigdje ne osjećaju tako poštovano kao u Hrvatskoj. A ako i kamo odu, onda evo odu malo razbijati, krasti i divljati znajući da će njihova voljena zemlja, ministar i Vlada učiniti sve da ih sretno vrate kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No dobro, ako ništa drugo, vidi se da je i premijeru Andreju Plenkoviću neugodno zbog svega tog primitivizma, nasilja i šovinističkog divljanja.

"Smatram da je to nedopustivo, u ime Vlade osuđujem sva takva ponašanja i mislim da moramo učiniti još i više i na preventivnom i na represivnom djelovanju protiv takvih pojava, da se jednostavno neprihvatljivi, primitivni i divljački ispadi zaista oštro sankcioniraju", kazao je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo