'OPAKA RABOTA ZA HRVATSKU' /

Milanović se oglasio, optužio Plenkovića da želi postati diktator: 'Nije prepoznao najvažnije!'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

'Željan svevlašća i apsolutne kontrole države, Plenković više niti ne skriva kako će učiniti sve - gaziti Ustav i zakone, progoniti medije, trgovati utjecajem, lagati i manipulirati - kako bi do kraja zarobio hrvatsku državu. U toj opakoj i za Hrvatsku nikad opasnijoj raboti, Plenković je mene prepoznao i označio kao jedinu branu i smetnju za ostvarenje svoje diktature. Dobro je to prepoznao, ali ne prepoznaje Plenković najvažnije: moju čvrstu i nepokolebljivu namjeru da branim hrvatsku demokraciju, hrvatske državne interese i interese hrvatskih ljudi'

20.10.2024.
13:12
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na svom Facebook profilu i optužio premijera plenkovića i njegovu 'kliku' da su pokušali staviti vojsku pod svoje, ali bezuspješno, a sada su krenuli i na SOA-u. U svojoj objavi tvrdi da će on to spriječiti. plenkovića je optućio da je željan svevlašća i da ne krije da će sve učiniti da sve da to ostvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Nakon što su Andrej Plenković i njegova klika pokušali, bezuspješno, staviti Hrvatsku vojsku u svoju službu, nasrnuli su sada i na sigurnosno-obavještajni sustav Republike Hrvatske. Kao u olovno doba hrvatske demokracije s kraja 90-ih - kada su sigurnosne službe korištene za progon novinara, za političke obračune s neistomišljenicima i za HDZ-ovske unutarstranačke borbe - Plenković je opet naumio staviti HDZ-ov stranački jaram na Sigurnosno-obavještajnu agenciju. Spriječio sam, dosad nezabilježen, pokušaj političke otmice načelnika GS OSRH kojega su Plenković i Anušić namjeravali pretvoriti u tumača i glasnogovornika svojih političkih interesa i nauma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SUDJELOVAO 1241 IZASLANIK /

Opći sabor HDZ-a: Izabrani članovi Predsjedništva i Nacionalnog odbora

Image
SUDJELOVAO 1241 IZASLANIK /

Opći sabor HDZ-a: Izabrani članovi Predsjedništva i Nacionalnog odbora

Spriječit ću jednako tako i političku otmicu SOA-e koju je Plenković počeo zloupotrebljavati, gazeći Ustav i zakone, isključivo za svoje i potrebe kampanje HDZ-ovog predsjedničkog kvazinestranačkog kandidata Dragana Primorca. Hrvatska sigurnosna služba uspješno je transformirana u profesionalnu, pouzdanu i demokratski nadziranu instituciju hrvatske države i iza sebe ostavila teret politizacije. Svojom zadnjom manipulacijom, tražeći od SOA-e da zaštiti HDZ od političkih suparnika, Plenković je uzurpirao SOA-u tretirajući je kao svoju špijunsku agenturu. To je ponižavanje i vrijeđanje SOA-e. Svoje diktatorsko nasilje Plenković je usmjerio prema jedinim preostalim institucijama hrvatske države koje ne kontrolira: prema Hrvatskoj vojsci i obavještajnoj službi.

Željan svevlašća i apsolutne kontrole države, Plenković više niti ne skriva kako će učiniti sve - gaziti Ustav i zakone, progoniti medije, trgovati utjecajem, lagati i manipulirati - kako bi do kraja zarobio hrvatsku državu. U toj opakoj i za Hrvatsku nikad opasnijoj raboti, Plenković je mene prepoznao i označio kao jedinu branu i smetnju za ostvarenje svoje diktature. Dobro je to prepoznao, ali ne prepoznaje Plenković najvažnije: moju čvrstu i nepokolebljivu namjeru da branim hrvatsku demokraciju, hrvatske državne interese i interese hrvatskih ljudi. Jedino i samo što me zanima je dobrobit Hrvatske i hrvatskih ljudi koji su me izabrali na dužnost Predsjednika Republike, jedino i samo njima sam dužan polagati račune. Za razliku od Plenkovića koji danas, kao i svih proteklih osam godina, svu svoju vlast duguje političkoj trgovini i dodvoravanju tuđim interesima", napisao je Plenković.

POGLEDAJTE VIDEO: Je li se sloganom htjela nagurati Milanoviću i tko ju financira? 'Nemam tajkuna koji me vodi za ručicu'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
PFL
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo