'ZNATE O ČEMU GOVORIM' / Milanović odgovorio na Zekanovićevu 'vrećicu' bijelog: 'Ako nisi sklon pretjeranim porocima i kokainu...'

Image
Foto: Damir Spehar/Pixsell

Rekao je da Hrvatska igra po pravilima koja se određuju negdje drugdje i da je to svijet kojemu se moramo prilagoditi

27.4.2022.
14:39
Damir Spehar/Pixsell
VOYO logo

"Ako nisi sklon pretjeranim porocima i kokainu jači si i neovisniji. Znate o čemu govorim, prema tome samo naprijed", rekao je predsjednik Zoran Milanović u posjetu Rovišću povodom Dana Općine, gdje je došao na poziv načelnika Rovišća Slavka Prišćana iz HDZ-a. 

Kada je saznao za Milanovićev dolazak, bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić koji se tamo trebao pojaviti kao župan, ali i kao izaslanik predsjednika Vlade, otkazao je vlastiti dolazak. To je napravio i saborski zastupnik Miro Totgergeli (HDZ) koji je trebao biti izaslanik predsjednika Sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SDP-OVAC GA PRIJAVIO /

Zekanović otkrio što se dogodilo s vrećicom 'Milanovićevog' kokaina: 'Nije ju oduzela ni saborska straža, ni policija'

Image
SDP-OVAC GA PRIJAVIO /

Zekanović otkrio što se dogodilo s vrećicom 'Milanovićevog' kokaina: 'Nije ju oduzela ni saborska straža, ni policija'

Prvi dolazak predsjednika

Prišćan je rekao da ta općina svake godine poziva predsjednika Republike i druge visoke dužnosnike na proslavu Dana Općine, ali da je ovo prvi put da se predsjednik odazvao te da je poziv upućen prije nego što je predsjednik Milanović "izvrijeđao HDZ". Istaknuo je da ga vjerojatno ne bi pozvao nakon incidenta.

Milanović se u svom govoru osvrnuo na proračun općine istaknuvši uspjehe općine. "Podignuti proračun je vrlo teško i kada sam vidio zgradu Općine, pitao sam tko je platio, vi ste rekli EU i to je dobro", dodao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorivši o koristima ulaska u EU i izvlačenju novca iz EU fondova, rekao je da Hrvatska igra po pravilima koja se određuju negdje drugdje i da je to svijet kojemu se moramo prilagoditi. "Zato vas u tome želim pohvaliti. Ne pohvaliti jer nisam učitelj, ali ako nisi sklon pretjeranim porocima i kokainu jači si i neovisniji", istaknuo je.

kako je istaknuo, "svaki euro koji dolazi iz europskih fondova treba biti meta naše ambicije i želje da ga iskoristimo jer zauzvrat dajemo dobar dio svojeg suvereniteta.“ Također  je rekao i da su europski fondovi "strogi i pravedni te nas uče poštenom gospodarenju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Što više budemo koristili sredstava iz europskih fondova imat ćemo više novca za sebe, imat ćemo više za pomoći onima kojima treba pomoći u svojoj zemlji  i u susjednoj državi Bosni i Hercegovini“, rekao je.

Situacija u BiH

Govoreći o Bosni i Hercegovini, predsjednik Milanović istaknuo je da zna kako se obraća publici koja sluša, osjeća i razumije, s obzirom da su mnogi stanovnici Rovišća porijeklom iz Rame u Bosni i Hercegovini iz koje je, spomenuo je, svojedobno u tu općinu doselilo oko 120 obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Kada kažem da je borba za elementarna prava Hrvata u Bosni i Hercegovini, za njihova politička prava u drugoj državi - prema kojoj nemamo nikakve ambicije - onda je ta borba i to zalaganje naša duboka i moralna obaveza, a za neke od vas i više od toga“, istaknuo je predsjednik Milanović.

Načelnik Općine Slavko Prišćan u govoru je istaknuo da općina na čijem je čelu od 2005. godine posebnu pozornost obraća na najmlađe stanovnike, spomenuvši utrostručenje broja mališana koji se sada mogu upisati u tamošnji vrtić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vladi, a posebno ministru financija Zdravku Mariću, zahvalio je za dodatnu decentralizaciju i poravnanje koji su od 2015. godine do danas omogućili Rovišću peterostruko povećanje proračuna koji danas iznosi 27 milijuna kuna godišnje.

Uoči svečane sjednice predsjednik Milanović je položio vijenac i zapalio svijeću kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na središnjem trgu u Rovišću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo