Zoran Milanović ima dušu ili opet glumata

'Kao što nije bilo euforije, nema ni drame', kazao je Milanović na potpisivanju sporazuma o osnivanju Nacionalnog vijeća umirovljenika.

18.12.2012.
14:02
VOYO logo

Premijer Zoran Milanović smatra da se ne treba uznemiravati ili ljutiti zbog snižavanja kreditnog rejtinga Hrvatskoj od strane kreditnih agencija.

"Na rejting agencije se sada najlakše ljutiti i vidim da sad ima bijesa kojeg neki artikuliraju. To je krivi put, to treba primiti na znanje, tu nema drame. Kao što nije bilo euforije, nema ni drame. To može imati minimalan utjecaj na hrvatski realni rejting, a može imati pozitivan utjecaj ako neke stvari promijenimo. Bit priče je da zajedno vodimo hrvatsku politiku", rekao je Milanović prilikom potpisivanja sporazuma o osnivanju Nacionalnog vijeća za umirovljenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer se tom prilikom osvrnuo i na male mirovine hrvatskih umirovljenika.

Između Hvara i Šćedra

"U ovom trenutku ih ne možemo povisivati jer za to nema uvjeta kao ni za plaće. Jedino što možemo jamčiti da ovako male ostanu takve kakve jesu, ali bez gospodarskog rasta i bez jednog novog zamaha u društvu i ekonomiji nema ničega. Hrvatska je društvo u kojem prije svega premalo ljudi radi", izjavio je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović je poručio i kako je jasno da bankari i investitori žele povrat novca, dok sindikalci žele najbolje svom članstvu. Političari, ministri i državnici, nastavio je, moraju ići po sredini.

"Ići po sredini nije jamstvo pravog puta jer i po sredini zna biti hridi, kao ona između Hvara i Šćedra, pa tko ne pazi nasuče se", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo