TJEDAN DANA BEZ TOPLE VODE NA ZAPADU ZAGREBA, ŽITELJI NEGODUJU: / 'To je lijepljenje flastera na gangrenu'; 'U vešmašini grijemo vodu'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Zbog zamjene zapornih armatura u sklopu izgradnje novog proizvodnog bloka toplane na Trešnjevci, žitelji pet zapadnih zagrebačkih naselja ostat će od 6. do 12. kolovoza bez tople vode

6.8.2020.
16:07
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Deseci tisuća stanovnika zapadnih zagrebačkih naselja Trešnjevke, Prečkog, Španskog, Malešnice i Gajnica od četvrtka u podne će zbog radova na vrelovodu na tjedan dana ostati bez tople vode. Dok jedni pozdravljaju radove, drugima je puna kapa svega, jer svako malo zbog radova, kvarova ili pucanja vrelovoda ostaju bez tople vode. Iz HEP Toplinarstva, pak, mole građane za strpljenje uz poruku kako je sada najpogodnije vrijeme za radove.

"Zbog radova na centralnom toplinskom sustavu grada Zagreba u razdoblju od 06. kolovoza u 12 sati do 12. kolovoza u kasnim večernjim satima bez isporuke toplinske energije za pripremu tople vode biti će krajnji kupci HEP-Toplinarstva u naseljima Trešnjevka, Prečko, Špansko, Malešnica i Gajnice", stoji u pisanom odgovoru HEP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio žitelja zapadnog dijela Zagreba pozdravlja te radove te ističe kako će se u tih tjedan dana nekako snaći. "Snaći ćemo se, nije nikakva tragedija. Moraju se poslovi rješavati. Imam kćer kod koje ćemo se tuširati", rekla je Mirjana Trupčević iz Gajnica, dok Andrej s Trešnjevke kaže: "Većina je na godišnjem pa je onda i normalno da rade poslove koje zahtijevaju ipak malo veći obim radova."

Image
HEP MOLI ZAGREPČANE ZA RAZUMIJEVANJE: /

Zapadni dio metropole ostat će bez tople vode na tjedan dana, evo koji kvartovi

Image
HEP MOLI ZAGREPČANE ZA RAZUMIJEVANJE: /

Zapadni dio metropole ostat će bez tople vode na tjedan dana, evo koji kvartovi

Podijeljeno mišljenje

Ima i onih koji su podijeljenog mišljenja. Jedan od njih je i član Mjesnog odbora Špansko, Hrvoje Hrestak. On također pozdravlja radove, ali njima nije zadovoljan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je po meni lijepljenje flastera na gangrenu. Kompletna infrastruktura je zastarjela, loše se održavala i nije se obnavljala. Problem je u tome da se svaki put dogodi da tijekom zime vrelovodi pucaju. Pucaju cijevi i opet ostajemo bez grijanja i bez tople vode", naglasio je za Dnevnik.hr Hrestak ističući da se stalno obavljaju slični radovi, no da poslije njih građane dočekaju isti problemi.

Radovi na toplani

Građani bez tople vode ostaju zbog radova u sklopu izgradnje novog proizvodnog bloka u toplani na Trešnjevci. Naime, na red je došlo mijenjanje zapornih armatura. Dio građana negoduje jer nije dobio obavijest o tome, ali će se, kao i svi ostali, morati nekako snaći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi obično u vešmašini grijemo vodu. Tako se peremo doma. Najprije ja, pa djeca, pa žena", rekao je Petar iz Gajnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo