ZIMSKO RAČUNANJE VREMENA U 2018. GODINI: / Evo kada ove jeseni pomičemo kazaljke i spavamo sat dulje

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Kako je Europska unija nedavno ukinula polusezonsko pomicanje sata, zemlje koje će se odlučiti za ljetno računanje vremena kazaljke će zadnji put pomaknuti u ožujku 2019. godine

28.9.2018.
13:41
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

U nedjelju, 28. listopada, u 3 sata ujutro završava ljetno i počinje zimsko računanje vremena pomicanjem za jedan sat unatrag.

Ljetno računanje vremena završava tako što se pomicanjem za jedan sat unatrag vrijeme u 3 sata ujutro računa kao 2 sata. Zimsko računanje vremena trajat će do posljednjeg vikenda u ožujku iduće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je Europska unija nedavno ukinula polusezonsko pomicanje sata, zemlje koje će se odlučiti za ljetno računanje vremena kazaljke će zadnji put pomaknuti upravo u ožujku 2019. godine.

Promjene u prometu

Povratkom na zimsko računanje vremena električna energija potrošena od 7 sati do 21 sata obračunava se prema višoj tarifi (VT), a energija utrošena u razdoblju od 21 sat do 7 sati prema nižoj tarifi (NT).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, zimsko računanje vremena donosi promjene i u prometu. Naime, vozači će od 28. listopada i za vrijeme vožnje danju na svojim vozilima morati imati upaljena dnevna, odnosno kratka svjetla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo