UGOVOR O SUFINANCIRANJU / 'Žičara na Učku' tijekom jednog sata prevozit će 310 putnika!

Image
Foto: Thinkstock/ILUSTRACIJA

U sjedištu Primorsko-goranske županije potpisan je Ugovor o sufinanciranju projekta, a prikuplja se i dokumentacija za kandidaturu za dobivanje sredstva iz EU fondova

19.7.2016.
11:26
Thinkstock/ILUSTRACIJA
VOYO logo

U sjedištu Primorsko-goranske županije župan Zlatko Komadina i Željko Kuiš, član uprave trgovačkog društva Žičara Učka d.o.o. potpisali su Ugovor o sufinanciranju aktivnosti radi provedbe projekta “Žičara na Učku”. Također, Komadina i Kuiš potpisali su i Sporazum o suradnji radi realizacije projekta “Žičara na Učku”, piše Riječan.IN.

Projekt “Žičara na Učku” uvršten je u Županijsku bazu razvojnih projekata uz Razvojnu strategiju Primorsko-goranske županije za razdoblje 2016. – 2020. godine kao jedan od strateških projekata Primorsko-goranske Županije i u Prostorni plan Primorsko-goranske županije kao građevina od važnosti za Županiju, prenose mrežne stranice PGŽ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O detaljima i važnosti projekta govorili su član Uprave Željko Kuiš i prokuristi Milorad Stanić i Mladen Blažević koji je ujedno i voditelj projekta.

Marin Blažević istaknuo je kako žičara ima pravomoćnu lokacijsku dozvolu, što znači da su studije utjecaja na okoliš provedene i svi dokumenti potrebni za izdavanje lokacijske dozvole prikupljeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeća faza projekta je izbor konzultanta koji će pripremiti sve kako bi se studija opravdanosti, koja mora biti usklađena sa zahtjevima koje postavlja EU, pripremila na način da se projekt može prijaviti za sredstva iz EU fondova. Sredstva za financiranje konzultanta osigurala je Primorsko-goranska županija, a dobili su i financijsku potporu za izradu promotivnog materijala.

Više špročitajte na portalu Riječan.IN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo