Wi-Fi vrlo skoro /

ZET putovima suvremenosti: uvode besplatni internet u 355 buseva i tramvaja

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon projekta predstavljenog u siječnju, kojim je u tri tramvaja uveden Wi-Fi, već krajem godine u svim ZET-ovim tramvajima i busevima putnici bi mogli 'surfati' besplatno

2.10.2017.
12:31
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Dogodit će se to ukoliko se na natječaj javi adekvatan ponuđač. Grad je u svrhu troškova interneta u355 ZET-ova vozilima predvidio 25,9 milijuna kuna, javlja Večernji list.

"Na ekonomičan i racionalan način implementirat će se usluga bežične mreže u tramvajima, i to na način koji obuhvaća pokrivanje signalom svih dijelova vozila u kojima borave putnici te umrežavanje svih vozila u jednu jedinstvenu mrežu", piše u objašnjenju javne nabave u kojoj se navodi kako će se sustavima za bežično surfanje opremiti i "jezgreni upravljačko-nadzorni i sigurnosni operativni centar". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno tek tri ZET-ova vozila imaju besplatni internet. Prema njihovoj statistici, Wi-Fi putnici najviše rabe za Viber i WhatsApp, a među internetskim stranicama najposjećeniji su portali s aktualnim vijestima.

U tramvajima s besplatnim internetom, primijetili su vozači, najčešće se zadržavaju školarci, koji imaju i besplatan pokaz, pa se rado voze i u krug samo da bi što dulje mogli "surfati", javlja Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo