ZET JE OPET NEPROMIŠLJENO POTROŠIO VAŠ NOVAC: / Dali 9 milijuna kn za autobuse koji zbog visine - ne mogu voziti svim linijama

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Četiri nova ZET-ova panoramska autobusa previsoki su za zagrebačke nadvožnjake pa ne mogu voziti svim dijelovima grada

20.11.2019.
14:51
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački ZET je u svibnju nabavio četiri panoramska autobusa za devet milijuna kuna koji ne mogu na sve gradske ture koje u ZET-u sami nude jer su previsoki za zagrebačke nadvožnjake, piše danas Večernji list.

"Standardna zelena linija, koju panoramski autobusi voze od Kaptola, preko Maksimira i Budeka do Jaruna i natrag, jednim dijelom prolazi Savskom. Tamo, recimo, ti novi MAN-ovi autobusi ne mogu, baš kao što, recimo, ne mogu ni Miramarskom. Budući da mogu samo u određene dijelove grada, oni voze svoju posebnu liniju i ne mogu 'uskočiti' u standardnu zelenu ili pak crvenu, koja prometuje samim središtem grada", rekli su u ZET-u za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaju da su četiri nova autobusa uglavnom parkirani na okretištu u Dubravi, što je logično jer ti autobusi voze od lipnja do rujna. Međutim, kako su rekli iz ZET-a na okretištu na istoku grada, ni u mjesecima kad rade nisu se baš navozili. Autobusi su predstavljeni uoči Dana grada, u svibnju ove godine, uz nazočnost gradonačelnika Milana Bandića koji je nahvalio nabavu autobusa.

Širenje turističke ponude

"Turistički panoramski autobusi koji su predstavljeni u svibnju nabavljeni su kako bi se turistička ponuda ZET-a i grada Zagreba proširila, a ujedno i podigla kvaliteta usluge koju nudimo dugi niz godina", objasnili su iz ZET-a i podsjetili na postojeće crvenu i zelenu liniju, na kojima turisti mogu razgledati uže središte grada te parkove poput Maksimira, Bundeka i Jaruna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodali su da su panoramski autobusi "većih prijevoznih kapaciteta, što podrazumijeva i drukčije tehničke karakteristike vozila", a oni su "uključeni na potpuno novu, žutu liniju kojom je obuhvaćeno i šire gradsko područje. Dakako, karakteristike vozila usklađene su s prometno–tehničkim uvjetima cestovnih koridora kojima linije prolaze, a trase turističkih linija podložne su izmjenama", pojasnili su za Večernji list iz ZET-a te dodali da novi autobusi mogu voziti samo liniju koja obuhvaća Donji grad, Novi Zagreb, Mirogoj te Maksimir i Bundek.

Image
NAJMISTERIOZNIJE VOZILO ZET-A: /

Niste ga nikad vidjeli, navodno vozi redovno, a kad vidite koliko ga je Bandić platio, stvari će vam biti jasnije

Image
NAJMISTERIOZNIJE VOZILO ZET-A: /

Niste ga nikad vidjeli, navodno vozi redovno, a kad vidite koliko ga je Bandić platio, stvari će vam biti jasnije

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo