PRIČA KOJU NITKO NE SHVAĆA / Imala koronu, bila cijepljena, a ne može dobiti potvrdu: 'Testirala sam se doma i bila pozitivna'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Ostali su doma i naručili se za PCR testiranje, a termin su dobili za devet dana

3.12.2021.
17:19
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Baka (91) je pala u svojoj kući i ozlijedila glavu. Obitelj ju je zatim odvela u Draškovićevu, a tamo su ju testirali na koronu. Test je pokazao da je negativna pa je ostala na liječenju. Nakon tri dana otpustili su je kući.

Unuka se brinula o njoj, a baka je počela kašljati. Bili su uvjereni kako nije riječ o koronavirusu jer se testirala prije odlaska u bolnicu. Svejedno su ju odlučili odvesti na pregled i u Merkuru su potvrdili da je pozitivna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROGNOZA ZA 2022. /

Pandemija koronavirusa u idućoj godini: Postoji nekoliko scenarija. Ima dobrih, ali i onih iz noćne more

Image
PROGNOZA ZA 2022. /

Pandemija koronavirusa u idućoj godini: Postoji nekoliko scenarija. Ima dobrih, ali i onih iz noćne more

Devet dana čekanja za testiranje na PCR

"Ja sam počela kašljati, a kako je baka dva dana ranije bila pozitivna, odmah sam posumnjala na koronu'', ispričala je ova gospođa za Dnevnik Nove TV. Nakon dva dana i suprug je osjetio simptome. ''Testirali smo se kući i oboje bili pozitivni'', ispričala je.

Ostali su doma i naručili se za PCR testiranje. Termin su dobili za devet dana!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U međuvremenu sam izgubila njuh i okus'', prisjeća se ova gospođa, koja je bila uvjerena da će PCR samo potvrditi njihovu sumnju kako imaju koronu. Devetog dana njezin suprug dobio je pozitivan nalaz, a njezin nisu isprva mogli pronaći. Dan kasnije javili su joj da je negativna.

Dodatnih deset dana izolacije

"Epidemiolog je suprugu rekao da za dva dana može izaći iz izolacije, a da ja moram biti u izolaciji još deset dana. Još deset dana? Pa preboljela sam koronu, test mi je negativan. Nije mi bilo jasno'', kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezin suprug je kasnije razgovarao s epidemiologinjom, koju je ponovno pitao zašto njegova supruga mora biti u samoizolaciji kada je očito imala koronu, a osim toga je i cijepljena. ''Cijepljena? Pa onda i ona može van'', rekli su epidemiolozi.

Nema ni covid potvrdu

Epidemiolozi su objasnili kako je ona mogla suprugu samo prenijeti virus, a da joj se nije još aktivirao. Ona je na kraju sjedila doma, bila u izolaciji, iako je cijepljena. Za vrijeme svoje izolacije ona nije mogla otići na pogreb baki s početka priče, koja je na kraju preminula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskoro joj istječe šest mjeseci od druge doze cijepljenja. ''Najgore mi je od svega što nemam potvrdu'', kaže. Liječnica obiteljske medicine rekla joj je da joj ne može dati potvrdu, ali i da je ne može cijepiti jer je sigurna da je imala koronu.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo