bivši ministar zadovoljan / Željko Jovanović: 'Čini se da je Dinamo Mamićima služio kao bankomat'

Image
Foto: Boris Scitar/vecernji list/PIXSELL

Željko Jovanović je kao ministar o hrvatskom nogometu govorio kao o 'močvari koju treba isušiti', a danas dodaje kako tada nije bio ni svjestan do koje je mjere bio u pravu

2.7.2015.
15:42
Boris Scitar/vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Bivši ministar sporta, SDP-ov saborski zastupnikŽeljko Jovanović izjavio je u četvrtak kako bi bilo neodgovorno govoriti o istrazi protiv ZdravkaiZorana Mamića, ali i kako "se čini da je Dinamo služio kao bankomat braći Mamić".

"Istraga je tek u tijeku tako da bi bilo neodgovorno govoriti o njoj, ali svakako želim reći da je Hrvatska danas puno uređenija država nego što je bila prije tri godine, da institucije države rade svoj posao i da te institucije sigurno neće dozvoliti da se ponovi kaos koji je bio u Hrvatskoj kakav je bio prije tri godine, a kaos je sigurno i utaja poreza", rekao je Jovanović novinarima u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je da nikad osobno nije bio fokusiran na Zdravka Mamića, "nego na sve razno-razne menadžere koji su svoj posao koristili da bi reketarili nogometaše, da bi ih dovodili u robovlasnički odnos i doživotno od njih uzimali nocvac, koji su koristili javna sredstva za privatne potrebe".

Image
POSLJEDNJI MAMIĆEV NASTUP /

A prije samo nekoliko dana je pjevao: 'Ne može nam nitko ništa, jači smo od sudbine'

Image
POSLJEDNJI MAMIĆEV NASTUP /

A prije samo nekoliko dana je pjevao: 'Ne može nam nitko ništa, jači smo od sudbine'

"Na žalost, možemo reći da kao što je država bila pojedinim strankama bankomat iz kojeg su uzimali novac za osobne i stranačke potrebe, ja bih se usudio reći da je izgleda, a to će istraga pokazati, kako se čini, Dinamo služio kao bankomat braći Mamić. Najbolje to vidimo po tome u kojoj mjeri se sport ogadio ljudima, dovoljno je doći na utakmice Dinama i vidjeti sramotno prazan stadion. Mislim da to sve govori", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jovanović je kao ministar o hrvatskom nogometu govorio kao o "močvari koju treba isušiti", a danas dodaje kako tada nije bio ni svjestan do koje je mjere bio u pravu. "Jer, ako istraga potvrdi navode o utaji poreza, mitu i korupciji, imamo tu i slučaj Šukera i kladioničarske mafije, onda je to dokaz da sam bio u pravu", rekao je Jovanović.

Kazao je i kako ga žalosti što se uskočke istrage neprestano dovode u vezu s izborima. "Izbori su stalno. Ja vjerujem u institucije ove države. Hrvatska je danas puno sređenija nego prije tri godine, zahvaljujući ovoj vladi i vjerujmo organima državne vlasti koji rade svoj posao. Temeljem tog posla ćemo vidjeti koji će biti rezultati istrage i sve što slijedi nakon toga. Ja sam zadovoljan jer se pokazuje da nitko ne može nekažnjeno utajivati porez", poručio je Jovanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mamić je u srpnju prošle godine pravomoćno oslobođen za javno poticanje na nacionalnu mržnju prema bivšem ministru Jovanoviću i srpskoj nacionalnoj manjini. Zbog tog slučaja jednu je noć proveo u pritvoru, a njegov verbalni ispad u radijskoj emisiji naišao je na široku osudu javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo