INERAKTIVNA ZVUČNA INSTALACIJA / Želite znati kako zvuči kada roboti sviraju? Dođite u četvrtak u Močvaru!

Glavni je robot instalacija pod imenom MR-808, robotička replika pionirske ritam mašine TR-808 i prva robotička instalacija koja oživljava i prenosi elektroničke zvukove tog kultnog instrumenta

6.3.2016.
19:33
VOYO logo

Ako ste ikad željeli doznati kako bi zvučala glazba koju izvode roboti, nemojte propustiti performans/interaktivnu zvučnu instalaciju ovoga četvrtka (10. ožujka) u Močvari.

Galerija Močvara, čiji je godišnji program posvećen umjetnosti zvuka, dovodi njemačkog umjetnika Moritza Simona Geista koji izvodi elektroničku glazbu u društvu mehaničkih robota!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni je robot instalacija pod imenom MR-808, robotička replika pionirske ritam mašine TR-808 i prva robotička instalacija koja oživljava i prenosi elektroničke zvukove tog kultnog instrumenta.

TR-808 se mogao čuti na nebrojenim albuma osamdesetih i danas uživa kultni status u glazbenoj industriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moritz će u live performansu upravljati instalacijom pomoću fizičkih kretnji robotičkih dijelova instalacije i svjetla koje je sinkronizirano sa zvukom. Na taj se način u glazbu uvodi estetika greške, budući da ritam koji proizvodi robot nikada ne može biti predvidljiv kao što je to zvuk generiran na računalu.

Njegovi projekti obuhvaćaju različita područja, od tonalnog hakiranja do robotike i automatiziranih instrumenata koji omogućuju novi pogled na fenomen sučeljavanja između stroja i čovjeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoj rad predstavio je na brojnim europskim festivalima i izložbama, a surađivao je s izvođačima kao što su Mouse on Mars i TyondaiBraxton.

Nakon izložbe i performansa u četvrtak u velikoj dvorani Pogona Jedinstvo, interaktivnu instalaciju MR-808 moguće je pogledati i isprobati u petak i subotu od 17 do 20 sati, a s umjetnikom porazgovarati u petak od 19 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo