zna tko je krivac / Zekanović pojasnio SMS poruke s HDZ-ovcem koji mu je poručio da je 'ono sa Snoopyjem glupo...'

Image
Foto: P.Macek/Pixsell

Rekao je da je prije toga imao i privatnu obiteljsku korespondenciju, da su možda i to snimali pa komentirao da je to 'stravično'. Sebe je nazvao 'udarnom iglom' koalicije te da podržava Andreja Plenkovića

8.5.2023.
17:26
P.Macek/Pixsell
VOYO logo

Društvenim mrežama širi se navodna fotografija mobitela saborskog zastupnika Hrvoja Zekanovića, koji je prošle godine iz oporbe prešao u vladajuću koaliciju, ulaskom u Hrvatsku demokršćansku stranku.

Na fotografiji se vidi prepiska u kojoj Zekanović prima poruke preko WhatsAppa s instrukcijama od glasnogovornika HDZ-a Zoltana Kaboka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Zekanović je u Saboru šefa SDP-a Peđu Grbina nazvao Snoopyjem. Zekanovićeva ideja bila je povezati Grbina s američkim PR stručnjakom Alexom Braunom koji je radio za SDP, no Snoopyjev prijatelj niti se zove Alex, niti se preziva Braun već Charlie Brown.

Uslijedila je reakcija preko poruke HDZ-ovog glasnogovornika na pokušaj dosjetke: "Ovo sa Snoopyjem ti je bilo glupo, jer nitko nije shvatio zašto. Alex Brown mu je PR mag, ali je nerazumljivo", napisao je Kabok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'KAO DA SE DOGODILO U HRVATSKOJ' /

Zekanović o ubojstvima u susjedstvu: 'To je srbijanski problem, ne hrvatski. Treba se napraviti distinkcija'

Image
'KAO DA SE DOGODILO U HRVATSKOJ' /

Zekanović o ubojstvima u susjedstvu: 'To je srbijanski problem, ne hrvatski. Treba se napraviti distinkcija'

"Pojasnit ću. Imaš pravo", odgovorio je Zekanović porukom.

"Ma, ne trebaš sada više. Otišlo", odgovorio je Kabok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne sad", piše još Zekanović.

Slika Zekanovićeva zaslona na mobitelu proširila se društvenim mrežama, a za Index je sad sve prokomentirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zna tko je to učinio'

"Ja sam taj dan kao i svakodnevno imao privatnu korespondenciju s obitelji i drugim dragim ljudima. Naši mobiteli su mjesto gdje komuniciramo s ljudima koji su nam bliski i koje volimo, to je vrlo povjerljivo. Neshvatljiva mi je spoznaja da mi moji kolege vire iza leđa i snimaju", kazao je Zenković te dodao da zna i tko je to učinio.

"To je Marko Milanović Litre ili Marijan Pavliček. Strašno je da ti mogu snimati privatnu korespondenciju! To je kao da vam netko otvara pisma, kao da vam gleda u spavaću sobu", kazao je zastupnik. Upitao se kakve još snimke dvojica Suverenista (stranke u kojoj je bio prije prelaska u HDS) imaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'To je stravično'

"Snimali su ne samo neku tu benignu korespondenciju nego i moju privatnu korespondenciju. Kakve oni još snimke imaju?! Danas koristimo te uređaje da razgovaramo o svemu i svačemu s raznim ljudima. Volio bih da vi kao medij problematizirate te ljude koji gledaju u tuđe spavaće sobe, vire u tuđe mobitele, snimaju privatnu korespondenciju. Prije toga sam imao privatnu obiteljsku korespondenciju, oni su možda i to snimali. To je ono što je stravično", komentirao je Zekanović.

A onda nastavio: "Ja sam udarna igla koalicije, nije čudno da podržavam Plenkovića i HDZ. Je li moguće da oni snimaju mobitele po Saboru, možda su i drugi u strahu". Objasnio je i svoje dopisivanje sa Zoltanom te rekao da se s njim "zna 100 godina", da svakodnevno komuniciraju i u tome ne vidi ništa sporno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa ja sam udarna igla koalicije. Da, ja sam dio većine, da, ja podržavam Andreja Plenkovića, mislim da je on najbolji premijer… Nije čudno da podržavam Plenkovića, neću podržavati Pavličeka, koji misli da je Zemlja ravna ploča. Zoltan je moj prijatelj, ako se ja moram opravdavati za razgovor s prijateljem…", rekao je Zekanović.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo