NA KRAJU OTIŠAO / VIDEO Zekanović i Grmoja prepucavanjem otvorili sjednicu: 'Nesposoban si', Mostovac: 'Zovi viteza Reinera'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Upitno je bilo pitanje kvoruma, no onda su pričekali Orešković pa nastavili sa sjednicom

31.1.2023.
11:52
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Na samom početku sjednice Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije izbio je mali incident.

Hrvoje Zekanović koji je predložio saslušanje ne želi podržati kvorum, ističe Nikola Grmoja na samom početku. "Nije doveo AP, ja jesam BP. Ručica njegova očito jako malo vrijedi", istaknuo je, no Zekanović se u konačnici pojavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grmoja ga pita je li on tu ili nije, a Zekanović uzvraća pitanjem: "Imate li kvorum?". Grmoja navodi da s njim imaju, osim ako on ne želi ovo saslušanje. "Vi ste tražili ovo saslušanje, a izgleda da ga ne želite ili se nečega bojite. U čemu je problem?", pita ga dalje.

Ponavlja je li tu ili nije, imaju li kvorum. "Ja vas vidim u prostoriji, vi tvrdite da niste tu", govori dalje, a u nekom trenutku se čuje i dobacivanje "instrukcije su u tijeku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nazovite vi u Klub HDZ-a, pitajte što ćete. Za dalje upute konzultirajte se s akademikom Reinerom", govori. Zekanović ističe da kad već govori izvan sjednice, onda ona nije ni počela.

"Ako sjednica nije počela, onda mi ne možeš ništa. Nemaš kvoruma, ne možeš sazvati članove odbora, nesposoban si…", ističe Zekanović, a Grmoja ponavlja da s njim ima kvorum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisi kadar sazvati sjednicu, ti češ meni govoriti", odgovara Zekanović, a Grmoja mu savjetuje da nazove u HDZ pa pita što će dalje.

Zekanović ponavlja kako nema kvorum, a Grmoja tvrdi kako ima ako je on tu. Zekanović ističe kako će izaći, a to u konačnici i učini. Grmoja nastavlja sjednicu, ali morali su pričekati Daliju Orešković kako bi imali kvorum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte kako je to prepucavanje izgledalo:

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo