'SVE JE PO ZAKONU' / Poznato je što stoji iza ostavke direktora u Gradskoj plinari Zagreb: Tomaševiću se sprema kaznena prijava?

Plinara treba biti jedan od jamaca za kredit Holdingu od čak 240 milijuna eura – za koji je garancija atraktivna imovina, a već sada bivši direktor to nije želio potpisati

26.9.2022.
21:58
VOYO logo

U zagrebačkoj Plinari novi potresi. Naime, Miroslav Živko dao je ostavku na mjesto direktora mailom, bez dodatnih obrazloženja, a objašnjenje ne nudi niti Grad, javlja RTL.

"Na mjesto direktora imenuje se Goran Popović na razdoblje od 6 mjeseci, odnosno do izbora novog direktora/člana Uprave putem javnog natječaja. Dosadašnji direktor Miroslav Živko razriješen je s dužnosti na vlastiti zahtjev", šturo su izvijestili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plinara treba biti jedan od jamaca za kredit Holdingu od čak 240 milijuna eura – za koji je garancija atraktivna imovina, a već sada bivši direktor to nije želio potpisati.

Image
POTRES U HOLDINGU /

Bio je pod pritiskom? Šef zagrebačke gradske plinare podnio ostavku, ekspresno imenovan nasljednik

Image
POTRES U HOLDINGU /

Bio je pod pritiskom? Šef zagrebačke gradske plinare podnio ostavku, ekspresno imenovan nasljednik

Sprema mu se kaznena prijava?

"Ovdje garantirati svojom imovinom za nekog drugog, e to je jako čudna stvar. A imovina GP je neprocjenjiva, imovina je to stvarana 160 godina", kaže Boris Holetić, sindikalni povjerenik SSKH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oporba tvrdi da će u ovom slučaju posla imati i pravosuđe. "Sve se organizira da dođe do privatizacije. Postoji zlatna koka Plinara distribucija, 3000 km plinovoda kontrolira i koja je predmet interesa brojnih potencijalnih novih vlasnika", kažeMostov zastupnik u Gradskoj skupštini Trpimir Goluža.

"Gospodin Tomešvić očito ne želi slušati ljude od struke, on želi poslušnike, ali na svu sreću takvih poslušnika nije bilo puno", mišljenja je Mislav Herman, predsjednik zagrebačkog HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno se doznaje da je u pripremi i kaznena prijava iz same Plinare protiv gradonačelnika Zagreba.

Sve je zakonito

"Mislim da je logično da se u velikoj tvrtki kao što je Holding događaju i smjene i otkazi, mislim pitat ćete gradonačelnika o čemu se radi", rekla je saborska zastupnica Ivana Kekin komentiorajući ovu situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović kaže da je kredit zakonit.

"Kredit je zakonit i sve pripremne radnje su napravljene zakonito. Nikakva privatizacija GP ZG ne dolazi u obzir, Što se tiče GP Opskrbe, trgovina - tu smo otvoreni za razgovor o svim opcijama", kaže Joško Klisović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo