POTRES U HOLDINGU / Bio je pod pritiskom? Šef zagrebačke gradske plinare podnio ostavku, ekspresno imenovan nasljednik

Image
Foto: Davorin Visnjic/Pixsell

Događa se to u jeku energetske krize koja pogađa svijet i Hrvatsku

26.9.2022.
10:07
Davorin Visnjic/Pixsell
VOYO logo

Šef Gradske plinare Miroslav Živko podnio je ostavku. Kako javlja Index, Živko je obavijestio zaposlene i članove Nadzornog odbora putem maila, u kojem nisu navedeni razlozi ostavke.

Index doznaje da je direktor GPZ-a bio pod pritiskom u posljednje vrijeme, jer nije htio potpisati suduzništvo na kredit Holdinga te je na kraju podnio ostavku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DUG OD 400 MILIJUNA KUNA? /

Mostovac stavio plinsku masku za govornicom: 'Širi se smrad iz Gradske plinare'

Image
DUG OD 400 MILIJUNA KUNA? /

Mostovac stavio plinsku masku za govornicom: 'Širi se smrad iz Gradske plinare'

Podsjetimo, Gradska plinara, našla se u problemu zbog povlačenja opskrbljivača koji svoje korisnike upućuju da se obrate njima, kao jedinom opskrbljivaču u obvezi jasne usluge. Tako se radi dodatan pritisak na Gradsku plinaru koja bi zbog velikog priljeva broja kućanstava mogla završiti u gubicima, koji se procjenjuju na 100 milijuna eura.

"Ne možemo sve pristigle zahtjeve tako brzo obraditi. U završnim smo razgovorima s vladom da se ova situacija razriješi", poručili su nedavno iz GPZO-a, čija je uprava ljetos upozorila da neće moći primiti kućanstva koja će zbog očekivanog rasta cijena u komercijalnoj zatražiti prijelaz u javnu uslugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, Živko se našao i pod pritiskom zbog kredita u iznosu od 240 milijuna eura što bi tri gradske tvrtke, sudužnike u kreditu među kojima je i Plinara, moglo gurnuti u nepovoljnu financijsku situaciju.

A prema neslužbenim informacijama, pišu 24 sata, ostavku je podnio upravo zbog toga jer nije htio potpisati suglasnost za kredit Zagrebačkog holdinga od 240 milijuna eura za koji bi jamčila i Gradska plinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stiže Goran Popović

U međuvrmenu, oglasili su se iz Hodinhga.

"Na današnjoj sjednici Skupštine društva Gradske plinare Zagreb d.o.o. donesena je odluka kojom se na mjesto direktora Gradske plinare Zagreb d.o.o. imenuje Goran Popović na razdoblje od šest mjeseci, odnosno do izbora novog direktora/člana Uprave putem javnog natječaja. Dosadašnji direktor Društva, g. Miroslav Živko razriješen je s dužnosti direktora/člana Uprave Društva na vlastiti zahtjev. On će po isteku otkaznog roka karijeru nastaviti van Društva, te mu se Uprava Zagrebačkog holdinga zahvaljuje na dosadašnjem radu. Goran Popović je diplomirani inženjer strojarstva s bogatim menadžerskim iskustvom, ponajprije u investicijama i održavanju. Karijeru je gradio u Atlantic Trade d.o.o., Merkantile d.d. i drugim društvima, a od svibnja 2022. godine zaposlen je kao nadležni rukovoditelj poslova upravljanja projektima na razini društva Zagrebački holding d.o.o.", priopćeno je iz Zagrebačkog holdinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo